De Heere Schouten is een toepasselijk decor voor de zomereditie van Bollenstreek.info.  | Foto: Sven van der Vlugt
De Heere Schouten is een toepasselijk decor voor de zomereditie van Bollenstreek.info. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: Caroline Spaans

'We hebben met elkaar zoveel moois te bieden'

n Zomereditie van Bollenstreek.info gepresenteerd

zakelijk n Het prachtige recreatie-eiland Koudenhoorn, met haar paviljoen en de historische salonboot Heere Schouten, was het toepasselijke decor voor de presentatie van het zomernummer van Bollenstreek.info. Uit handen van Dirk Bouman, directeur van Uitgeverij Verhagen, kreeg wethouder Kees van Velzen het eerste exemplaar uitgereikt.

'Water' is de rode draad van de zomereditie van Bollenstreek.info, de recreatiekrant die Uitgeverij Verhagen twee keer per jaar uitgeeft in samenwerking met de VVV's en Citymarketeers van Leiden, Katwijk, Teylingen, Hillegom, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout. Er is nogal wat water in de Bollenstreek: de Kagerplassen, de Leidse grachten, het Comomeer, de Ringvaart én de zee natuurlijk. In het blad staan de mooiste plekjes aan het water in de Bollenstreek en er is een uitgebreide kaart, waarop ook het sloepennetwerk in de regio is opgenomen. En natuurlijk ontbreken ook de talloze evenementen en activiteiten in de verschillende plaatsen niet, want deze zomer is er van alles te doen en te beleven in de Bollenstreek!

'Van alles te doen en beleven in de Bollenstreek'

Zoveel moois

De uitgebreide evenementenagenda in Bollenstreek.info is de gids voor grote en kleine activiteiten en wegwijzer voor diegene die op zoek zijn naar rustige plekjes, mooie natuur of de gezellige centra van de dorpen in de Bollenstreek. Meer dan elkaar beconcurreren vullen de plaatsen elkaar aan, en zo biedt de Bollenstreek iets voor iedereen. "We zijn blij met dit blad en met de samenwerking", aldus Dirk Bouman. "En we merken dat het voorziet in een behoefte. Regelmatig vragen verspreidpunten om extra exemplaren." Ook wethouder Van Velzen roemde de samenwerking tussen alle partijen: "De Bollenstreek heeft zoveel moois te bieden. Het is goed om dan ook mét elkaar naar buiten te treden."

Deze week wordt Bollenstreek.info huis-aan-huis verspreid. Daarnaast zijn er ruim 400 verspreidpunten.


Voorbeeldfunctie met zonnepanelen

Voorhout n Sinds vorige week woensdag is het hele bedrijf van de Gebroeders van der Slot aan de Johan Speelmanweg van zonnepanelen voorzien. Maar liefst 1400 elementen bedekken de daken van het tulpenkweek- en broeibedrijf. Een investering die milieuvriendelijk en duurzaam is.

Door Piet van Kampen

De wethouders Bas Brekelmans en Arno van Kempen waren door Jan en Frans, samen met vader Theo eigenaar van het bedrijf, uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Na uitvoerige uitleg door de beide broers stelden de bewindslieden de apparatuur in werking. Na twee eerdere grote projecten met zonnepanelen in de gemeente Teylingen, twee sporthallen en zwembad De Wasbeek, is nu het derde grote project in de gemeente van de panelen voorzien. Het verschil is echter dat deze investering een particulier initiatief is. "Jullie vormen een voorbeeldfunctie", prezen de beide wethouders de ondernemers.

Met de investering wordt het bedrijf de leverancier van de eigen energie. In een eerder stadium had Van der Slot al in diverse duurzame en energiezuinige bedrijfsapparatuur geïnvesteerd. Nu hadden de broers er ruim drie ton voor over. "Juist in de zomermaanden verbruiken met name onze ventilatoren de meeste stroom en dan is er ook relatief de meeste zonneschijn", licht Jan toe. "Als er teveel overcapaciteit is dan schakelen wij de apparatuur uit. Het is een hele investering maar die verdient zich in de loop der jaren weer terug."

De wethouders verrichten de openingshandeling. | Foto: PvK