Kinderkoor Vivo sluit zangseizoen 2015 – 2016 feestelijk af in De Efteling. | Foto: pr. / José Waasdorp
Kinderkoor Vivo sluit zangseizoen 2015 – 2016 feestelijk af in De Efteling. | Foto: pr. / José Waasdorp Foto: pr./ Jose Waasdorp

Verrassing voor Ruud

Sassenheim n Een grote verrassing voor Ruud de Zwart uit Sassenheim. Drum- en Showband Adest Musica deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor dinerbonnen voor de trouwe vrijwilliger en zijn vrouw Annie. Wouter Firet, secretaris bij Adest: "Ruud is sinds de jaren '50 al betrokken bij de club. Eerst al muzikant en de laatste tientallen jaren verzorgt hij de koffie tijdens repetities, doet de afwas en maakt de bar schoon. Ook maakt hij wekelijks het clubgebouw schoon en dat allemaal op 79-jarige leeftijd! Als club willen we hem bedanken voor zijn vele jaren inzet." Voorzitter Wim van Vliet reikt de bonnen uit. De Zwart is blij met de waardering: "Wat geweldig! Dit waardeer ik heel erg. Ik ben er helemaal stil van. We gaan er goed van genieten." | Foto: pr.


Kinderkoor Vivo sluit zangseizoen af in Efteling

Sassenheim n Kinderkoor Vivo van de Sint Pancratiusparochie sloot afgelopen zaterdag het zangseizoen feestelijk af met een uitje naar de Efteling.

Na de wekelijkse repetities op woensdagavond breekt voor de kinderstemmen van het 24-koppige koor onder leiding dirigent en zangdocent Aukje van der Neut de vakantieperiode aan. Nog eenmaal klonken vorige week tijdens de laatste repetitieavond vrolijke noten uit de Pancratiuskerk. "De kinderen gaan steeds vrijer zingen, zijn enthousiast en geven veel energie. Plezier maken en lol hebben, dat is wat er tijdens de repetities en optredens gebeurd. Is er niet gelachen dan is de repetitie niet geslaagd", vertelt Van der Neut die nu een jaar het kinderkoor dirigeert. De elfjarige Veerle is vijf jaar lid en speelt gitaar en keyboard. "Zingen is zo leuk. Het maakt mijn hoofd lekker leeg", glimlacht ze. Laura, Marta en Kasia ginnegappen: "De uitjes maken lid zijn extra leuk, maar ook alle liedjes zijn grappig. 'Hemels Blauw' is de aller-leukste." Vivo heeft een breed en luchtig repertoire. Spelenderwijs besteedt Van der Neut aandacht aan stemvorming en ritme. Naast de wekelijkse repetities en het zingen in vieringen zijn er veel uitjes voor de koorleden.

Woensdag 24 augustus start het nieuwe zangseizoen. Basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met 8 kunnen vrijblijvend binnenlopen en meezingen tussen 18.30 en 19.45 uur in de pastorie van de Pancratiuskerk aan de Hoofdstraat.

Afbeelding