Antoinette Breedijk van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen overhandigde aan initiatienemer Marcel Floor een cheque met het prachtige eindbedrag. | Foto: pr.
Antoinette Breedijk van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen overhandigde aan initiatienemer Marcel Floor een cheque met het prachtige eindbedrag. | Foto: pr. Foto: pr.

Crowdfunding Oranje Proms

Voorhout n Het was voor het eerst, maar wel meteen een succes: de crowdfundingsactie van Oranje Vereniging Voorhout (OVV) voor Oranje Proms '16. Op vrijdag 16 september is het muziekspektakel met harmonie St. Cecilia, het Oranje Promskoor, de band en solisten, en om dat van de grond te krijgen is natuurlijk geld nodig. Voor de financiering ging de OVV, naast de eigen bijdrage, op zoek naar sponsoren en benaderde men verschillende fondsen. In samenwerking met het Jacoba van Beierenfonds Teylingen werd zelfs ingezet op het middel crowdfunding, een digitale collectebus die de afgelopen twee maanden openstond. Iedereen in Voorhout en daarbuiten die de Oranje Proms '16 een financieel steuntje in de rug wilde geven, konden een zelfgekozen bedrag doneren. Uiteindelijk gaven 283 fans een bedrag van totaal 10.155 euro, waaronder 1.500 euro van het Jacoba van Beierenfonds.