De Minioren van de Columbiaan worden gehuldigd door wethouder Brekelmans. | Foto: Nico Kuyt
De Minioren van de Columbiaan worden gehuldigd door wethouder Brekelmans. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

'Heel Teylingen is trots op jullie prestatie'

n Miniorenploeg Columbiaan medailles omgehangen

Voorhout n Wethouder Bas Brekelmans heeft vorige week in het clubhuis 'Drijf in' medailles uitgereikt aan de minioren van zwemvereniging Columbiaan, want zij zijn Nederlands kampioen geworden.

In de honk van de Columbiaan werd de jaarlijkse afsluiting gehouden van het seizoen. Een bijzonder seizoen, want er zijn behoorlijke resultaten behaald. Zo is de Columbiaan 1 vanuit a-klasse gepromoveerd naar de hoofdklasse en daarmee heeft Voorhout de grote steden voorbij gezwommen en behoort de Columbiaan tot de top 15 van Nederland. Maar de absolute top werd bereikt door de minioren van 7 tot 11 jaar die in mei kampioen werden van Nederland. Het klapstuk kwam aan het eind toen de zwemmers van de Columbiaan sneller zwommen dan enige vereniging ooit in de afgelopen 22 jaar. Met het kampioenschap heeft de ploeg de gemeente op de kaart gezet. "Jullie zijn niet alleen kampioen geworden van de Bollenstreek, niet alleen van de provincie, maar van heel Nederland. Heel Teylingen is trots op jullie. Ik ben ook tot mijn achttiende wedstrijdzwemmer geweest en weet hoe het is om op het startblok te staan. Heel bijzonder", blies de wethouder de loftrompet en deelde daarna de 23 medailles uit.


Jubileum Warmond Open bij TV Overbos

Warmond n Bij TV Overbos in Warmond wordt van 30 juli tot en met 7 augustus weer het jaarlijkse open tennistoernooi het 'Warmond Open' gehouden. Een bijzondere editie omdat het toernooi voor de 25e keer wordt georganiseerd. Met nog even te gaan draait de organisatie, onder leiding van Wil Danes en Cees Waasdorp, op volle toeren.

Er kan worden ingeschreven voor diverse (dubbel- en mix-)onderdelen in de speelsterktes 5 t/m 8. Voor de onderdelen in de leeftijdscategorie 50+ worden de wedstrijden overdag gespeeld in de periode 1 t/m 5 augustus, de overige onderdelen spelen de wedstrijden in de avonduren. Inschrijven voor het toernooi kan nog tot 21 juli via www.toernooi.nl.

Op vrijdagavond 5 augustus zal er ook, om 25 jaar Warmond Open passend te vieren, een demonstratiewedstrijd tussen gerenommeerde topspelers gespeeld worden.


Leren zwemmen als een zeemeermin

Sassenheim n Zwembad Wasbeek gaat deze zomer Zeemeermin Zwemles aanbieden.


Tijdens de anderhalf uur durende les (gegeven door een ervaren zwemonderwijzer) leer je alle ins and outs over het zeemeermin zijn. Hoe kun je bijvoorbeeld zwemmen met zo'n prachtige staart? Hoe blijf je langer onderwater? En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe zwem je veilig met zo'n staart en wat doe je in een noodsituatie? Na de les weten de kinderen precies hoe ze zich door het water kunnen bewegen als een echte zeemeermin. Aan het einde krijgen zij dan ook een oorkonde mee naar huis.

Aanmelden

De workshop is niet alleen voor meiden, maar zeker ook voor jongens. De les is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, die minimaal in het bezit zijn van een B-Zwemdiploma. Iedere maandagochtend in de zomervakantie worden twee lessen gegeven: van 8.45 tot 10.15 uur en een tweede les van 10.30 tot 12.00 uur. Per les kunnen tien kinderen mee doen. De kosten per les bedragen 12,50 euro. Inschrijven kan via www.wasbeek.nl en via 0252 215594. Vol is vol.

Zeemeerminnen in de Wasbeek. | Foto: pr.