Ali Salouh werkt alleen met verse - en veelal lokale- producten. | Foto: Piet van Kampen
Ali Salouh werkt alleen met verse - en veelal lokale- producten. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Eethuis Kasbah Tadla: uitstekende kwaliteit voor een populaire prijs

n 'Speciaal op bezoek voor de Kapsalon'

Sassenheim n Ali Salouh opende in april zijn eethuis Kasbah Tadla aan de Vijfmeiweg in Sassenheim. In korte tijd heeft hij al veel positieve reacties gehad. Geen wonder, want de kwaliteit van zijn producten voor een populaire prijs spreekt de klant aan.

Door Piet van Kampen

Salouh gelooft in zijn eethuis. Ook al is zijn zaak buiten het centrum gevestigd, het weerhoudt de klanten niet om een smakelijk gerecht af te halen, ter plaatse te consumeren of gratis (bij besteding boven 10 euro) te laten bezorgen. Een blik op de menukaart doet de smaakpapillen al watertanden. Vleesgerechten, kip, Turkse en Italiaanse pizza's, sparerib- of shoarmaschotels nodigen uit om er de tanden in te zetten. Daarnaast zijn er de Hollandse snacks zoals hamburgers, frikandel, kroket en de frites. Inmiddels zijn de kapsalons in korte tijd al zeer populair geworden. "Laatst kwamen er klanten uit Lisse voor de Kapsalon. Zij hadden van kennissen gehoord dat we de lekkerste uit de omgeving maken", glimlacht Ali trots. Een bevestiging dat de man met veel horeca-ervaring zijn mooie vak verstaat. Hij gaat voor topkwaliteit.

Vers en nog eens vers

Salouh benadrukt dat al zijn producten vers zijn. "Ik sta helemaal achter mijn producten", bevestigt de enthousiaste ondernemer. Van het halalvlees, de kaas van boerderij de Anna Hoeve tot de ingrediƫnten die hij vers bij lokale ondernemers inkoopt en de importkazen uit Italiƫ die hij op zijn inmiddels zeer gewilde pizza quattro stagione verwerkt. "Woensdag is de pizzadag. Voor 6 euro is dit inmiddels een topper geworden," constateert Salouh tevreden. "Alle sauzen maak ik ook zelf. Niets uit een flesje." Op donderdag biedt hij spare-ribschotels aan voor 10 euro en op dinsdag kan de klant twee shoarmaschotels voor 16 euro ophalen of in het eethuis nuttigen. Kasbah Tadla is een welkome aanvulling op het aanbod van culinaire lekkernijen in Sassenheim.

Na de zomervakantie heeft Salouh plannen om op vrijdag en zaterdag authentieke Marokkaanse maaltijden tajine en couscous te bereiden. Het eethuis is dan ook niet voor niets vernoemd naar Kasbah Tadla, een middelgrote stad aan de Atlas, in het midden van Marokko. Marokkaanse gastvrijheid is belangrijk. Salouh zal het niet verloochenen.

Het eethuis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 15.00 tot 22.00 uur. Op www.kasbahtadla.nl kan de consument thuis vooraf achter de computer, tablet of op de mobiele telefoon al het menu bekijken en een keuze maken uit de specialiteiten die er aangeboden worden. Kasbah Tadla is gevestigd aan de Vijfmeiweg 14 in Sassenheim. Klanten kunnen voor de deur parkeren. Reserveringen of telefonische bestellingen kunnen worden gedaan door te bellen naar 0252-785252.