Wethouder Bas Brekelmans (l) en koper dhr. Rimmelzwaan boren de eerste paal voor de wijk Sonate in Hooghkamer in Voorhout. | Foto: pr.
Wethouder Bas Brekelmans (l) en koper dhr. Rimmelzwaan boren de eerste paal voor de wijk Sonate in Hooghkamer in Voorhout. | Foto: pr. Foto: pr.

Woningen Sonate in aanbouw

Voorhout n Een nieuwe fase in het project Hooghkamer in Voorhout is ingegaan. Onder toeziend oog van zo een honderd betrokkenen gaven vorige week woensdag de heer Rimmelzwaan (toekomstige bewoner) en wethouder Bas Brekelmans het feestelijke startsein voor de bouw van 40 eengezinswoningen Sonate.

Bij het ontwerp van de woningen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, onder meer door middel van zonnepanelen die in de daken van de woningen worden verwerkt. "Bij het ontwerp is er rekening gehouden met groen en speelplekken voor de kinderen. Daarbij ligt het park straks binnen handbereik," aldus Yvonne van der Hulst, directeur van het uitvoerende Bouwbedrijf G.J. van der Hulst.

De verwachting is dat de woningen in de zomer van 2017 worden opgeleverd. In totaal bestaat Sonate uit 68 eengezinswoningen.