Leerlingen van twee basisscholen bezoeken de volkstuinen van Elsgeest. | Foto: pr.
Leerlingen van twee basisscholen bezoeken de volkstuinen van Elsgeest. | Foto: pr. Foto: pr.

Mam, waar groeien de spruitjes en aardappelen?

Voorhout n De groepen 1/2 van de Andreasschool en Antoniusschool bezochten vorige week de volkstuinvereniging Elsgeest. Kleuterpraat is vaak "mama koopt aardappelen in een plastic zak of spruitjes zitten in een netje", maar hoe de groentes of aardappelen groeien weten ze nog niet. Een aantal tuinders gaven de kleuters een uitleg hoe alles groeit en bloeit en ze konden zelf ook aardappelen rooien. Bij één tuinder smolten de hartjes, want daar konden konijnen geaaid en geknuffeld worden.

Tuinieren is een hobby wat door jong en oud wordt gedaan. Ook ouders met kleinere kinderen neem een volkstuin en bij de kinderen is de aandacht na 20 minuten wel weg en willen naar huis toe. De volkstuinvereniging Elsgeest heeft daar op ingespeeld door een tuin op te offeren en deze in te richten als speeltuin voor de kleintjes. Met een bedrag dat door de Kindergemeenteraad ter beschikking is gesteld wordt nu een speeltuin aangelegd, voorzien van speelhuisje, schommel, glijbaan, wip en zandbak. Meer informatie op www.elsgeest.nl.


Eerste handbalkamp

Voorhout n Door de puntenpakkers, de dolle doelpalen, de gekke gooiers, de toffe treffers, de snelle sprinters en de beste ballers werd afgelopen weekend gestreden om punten rondom de Break-out. Waar we het over hebben? Het allereerste handbalkamp voor D, E en F-jeugd van Foreholte natuurlijk!

Vrijdagavond hadden de kinderen gelijk al een vol programma. Iedereen heeft zijn eigen bidon versierd en met zijn team een yell bedacht. Daarna zijn ze naar het bos gegaan om een smokkelspel te spelen. Zaterdag hebben de kinderen een leuke ochtendgymnastiek gehad en daarna hebben ze het "ik-hou-van-Foreholte-spel"gespeeld. Hierbij werden rebussen opgelost, foto's geraden, muziekjes geraden en vragen beantwoord. In de middag gingen we lekker spelen in Linneaushof. 's Avonds was het tijd voor de Bonte Avond. Zondag begonnen de kinderen met een slaapzakkenontbijt. Om nog wat punten te verdienen sloten de kinderen hun kampweekend af met de Olympische Spelen van Foreholte.

Afbeelding