Zonder modder de polder door gaat niet lukken tijdens de Poldercross. Gelukkig zijn modderbaden heel gezond! | Foto: pr.
Zonder modder de polder door gaat niet lukken tijdens de Poldercross. Gelukkig zijn modderbaden heel gezond! | Foto: pr. Foto: pr.

Poldercross: Niet bang voor een beetje bagger

Warmond n Lopen, springen, zwemmen, modder en weer doorgaan! De 23ste editie van de WIJC Poldercrossloop is op vrijdag 19 augustus en start bij het clubhuis van de Warmondse IJsclub aan de Veerpolder 18. De jeugd tot 14 jaar kan tot 18.00 uur inschrijven en zij starten om 18.15 uur. Deelnemers boven de 14 jaar starten om 19.00 uur. Inschrijven kan tot een kwartier voor tijd.

Voor de jeugd tot 14 jaar is het parcours ongeveer 1,5 kilometer lang en loopt door diverse baggersloten rondom de landijsbaan en het golfterrein. Voor de deelnemers vanaf 14 jaar is deze route verlengd naar ongeveer 5 kilometer en loopt via de Grootte sloot over recreatiegebied Koudehoorn en een gedeelte door het oude dorp van Warmond.

Een zwemdiploma en goed vastzittende schoenen ( zonder noppen) zijn verplicht voor alle deelnemers. Alle deelnemers ontvangen wederom een t-shirt als blijvende herinnering.

Na afloop kunnen ervaringen met vrienden en bekenden uitgewisseld worden onder genot van een lekker glaasje bier, wijn en fris een hapje en er kan geswingd worden op de klanken van de feestband 'Whatels' met 'Support Act Michael Christen'.

De voorinschrijving start op woensdag 17 augustus in het clubgebouw 't Wak van de WIJC in de Veerpolder, tussen 19.00 uur en 20.30 uur. In verband met drukte op vrijdag wordt de voorinschrijving sterk aangeraden, want vol is vol. Deelname kost 5 euro voor 14 min en 8 euro voor 14 plus.

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar op vrijdag in de Veerpolder. Het verzoek is daarom om op de fiets te komen. Op deze manier blijven de Veerpolder en de landijsbaan goed bereikbaar voor iedereen. Meer op www.wijc.nl.