Met het zonnige weer meren er boten aan voor een tussenstop in Park Groot Leerust. | Foto: www.deteyding.nl
Met het zonnige weer meren er boten aan voor een tussenstop in Park Groot Leerust. | Foto: www.deteyding.nl Foto: www.deteyding.nl / Henk Keijzer

Horeca met terras geopend in Park Groot Leerust

Warmond n Sinds kort is er kleinschalige horeca gevestigd in de theekoepel in Park Groot Leerust in Warmond. De gemeente heeft een tijdelijke vergunning voor twee jaar verleend.

Al ruim een jaar werd er gekeken naar de mogelijkheden van kleinschalige horeca, zoals de verkoop van koffie, thee en non-alcoholische dranken, in het park aan de Leede. Maar het idee voor een verrijdbare horecawagen haalde het niet, vertelt wethouder Bas Brekelmans. "Wij waren niet gecharmeerd van de uitstraling. Het past niet in het park. In overleg met Arjen Kunkeler zijn we gaan nadenken over het toestaan van een terras bij de theekoepel. Dat sluit veel beter aan bij de beeldkwaliteit."

Horecaman Kunkeler deed zijn vergunningaanvraag in maart en in juni is de tijdelijke vergunning voor twee jaar afgegeven. Daarbij mag de theekoepel van april tot en met november tussen 11.00 en 18.00 uur in gebruik zijn. Er is ruimte voor kleinschalige horeca. Alcohol verkopen is niet toegestaan. Het terras staat aan de waterkant. Binnenkort wordt er ook een toiletwagen geplaatst.

Pilot

Na het eerste en tweede jaar wordt er geƫvalueerd. De horeca in de theekoepel is een soort pilot, zegt Brekelmans. "Er zijn ideeƫn voor een nieuwe visie op het park, om het eventueel een kwaliteitsimpuls te geven. En op deze manier kunnen we kijken hoe het bevalt om een terras aan het water te hebben. Het is toch een van de mooiste plekjes van Teylingen."