De Natte Kaagweek kon dit jaar rekenen op mooi zeilweer en spannende wedstrijden. Op 28 augustus is de SuperKaagCup voor de jeugd. | Foto: pr. / Eric van den Bandt
De Natte Kaagweek kon dit jaar rekenen op mooi zeilweer en spannende wedstrijden. Op 28 augustus is de SuperKaagCup voor de jeugd. | Foto: pr. / Eric van den Bandt Foto: pr. / Eric van den Bandt

Holland wint Kaagweek

Warmond n De 96ste Kaagweek is vorige week gezeild onder prachtige omstandigheden. Grote startvelden, lekkere wind, mooie banen en een vol walprogramma maakte deze editie van de oudste zeilweek van Nederland tot een succes.

Zeilers kwamen van donderdag tot en met zondag vanuit het hele land naar de Kagerplassen om tegen elkaar te racen. En anders dan vorig jaar, toen door de harde wind wedstrijden later moesten starten of werden afgelast, was het deze editie wel ideaal zeilweer. Qua weersomstandigheden in ieder geval geen 'natte' Kaagweek.

Het hoogtepunt dit jaar was de strijd om de Holland-Friesland cup. De Friezen begonnen zaterdag met een 2-0 voorsprong, maar de Hollanders waren niet van plan de strijd op te geven. Zij kwamen terug tot een 2-2 stand. Een zinderende finale race was nodig om de Hollanders naar de eindoverwinning te zeilen.