Het aantal gemeten vliegtuigbewegingen over Teylingen was in 2015 ruim 10 procent hoger dan in 2014. | Foto: pr.
Het aantal gemeten vliegtuigbewegingen over Teylingen was in 2015 ruim 10 procent hoger dan in 2014. | Foto: pr. Foto: pr. / pixabay.com

Meer melders, maar minder klachten over vliegtuiglawaai

Teylingen n Het totaal aantal klachten uit Teylingen over vliegtuiglawaai is in 2015 gedaald van 736 in 2014 naar 566 in 2015. Maar het aantal unieke melders van klachten is echter gestegen van 61 in 2014 naar 76 personen in 2015. Meer Teylingers klaagden dus, zo blijkt uit het onlangs verschenen rapport over de metingen van vliegtuiglawaai.

Door Nico Kuyt

Het aantal gemeten vliegtuigbewegingen over Teylingen was in 2015 ruim 10 procent hoger dan in 2014. Vanaf 2010 is er al een langzaam stijgende lijn te zien. Ook het gemiddeld aantal nachtvluchten is circa 10 procent hoger, ongeveer 14 per nacht. Bij de nachtvluchten wordt evenwel minder geluidhinder gemeten dan overdag. Dit komt aan de ene kant omdat de nachtnaderingsroute naar de Kaagbaan op 1-2 km afstand ligt van de meetposten in de gemeente. Aan de andere kant wordt 's nachts geluidarm gevlogen door glijvluchten. In Teylingen is het vliegverkeer redelijk verdeeld over de dag, met een piek rond 10 uur in de ochtend. In de winterperiode was er in Teylingen minder vliegverkeer dan in voorjaar en zomer. In de wintermaanden zijn er ook duidelijk minder nachtvluchten geweest. De meeste vliegtuigpassages in Teylingen hebben een geluidsniveau met een SEL waarde tussen de 60 en 85 dB, de piek ligt rond de 72 dB.

Extra meetpost

In Teylingen zijn op dit moment vier meetposten van Sensornet, die vanaf 2009 continue metingen verrichten. In Sassenheim gaat het om de Wilhelminalaan, de J.P. Gouverneurlaan en de Smirnoffstraat. In Voorhout de Bonekruidstraat. In december 2014 heeft Schiphol op verzoek van Teylingen een NOMOS-meetpost neergezet in Warmond. Dit jaar verwacht de gemeente ook een NOMOS-meetpost in Sassenheim nabij sportcomplex De Wasbeek in de lucht te hijsen.

Weinig invloed

Overigens zijn de mogelijkheden dat de gemeente hinder kan beperken gering. Besluitvorming over de vliegroutes en de aantallen vliegtuigen vindt plaats in de Omgevingsraad Schiphol (ORS) en door de staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu en de Tweede kamer. Teylingen is lid van de ORS en het bestuurlijk vooroverleg. Wethouder Arno van Kempen is plaatsvervangend voorzitter van dat vooroverleg. B&W heeft aangegeven daar de stijging van het aantal vliegtuigbewegingen in te brengen.