Het Bestuurcentrum krijgt een klimaatinstallatie, nieuwe plafonds en  LED-verlichting. | Foto: pr./gemeente Teylingen
Het Bestuurcentrum krijgt een klimaatinstallatie, nieuwe plafonds en LED-verlichting. | Foto: pr./gemeente Teylingen Foto: pr.

Bestuurscentrum na verbouwing duurzamer

Voorhout n Terwijl veel mensen in Teylingen vakantie vieren, wordt er in het bestuurscentrum in Voorhout hard gewerkt. Dit keer geen vergaderingen of overleggen op de agenda, maar een verbouwing waardoor het gebouw duurzamer wordt.

Op 1 juli is gestart met de verbouwing. In het bestuurscentrum wordt één vleugel op de begane grond geschikt gemaakt voor de vestiging van het Centrum Jeugd en Gezin en de Jeugd en Gezins Teams (CJG/JGT). In de rest van het gebouw wordt een klimaatinstallatie voor koeling en ventilatie aangebracht, worden in samenhang daarmee alle plafonds vervangen en wordt het gehele gebouw voorzien van energiezuinige LED-verlichting.

Hillegom, Lisse en Sassenheim

Voor de ambtenaren is het sinds 29 juni is het niet meer mogelijk om in het bestuurscentrum te werken. Daardoor was een tijdelijke verhuizing noodzakelijk, laat een woordvoerder van de gemeente weten. "We maken gebruik van het aanbod van onze HLT-partners om een deel van onze medewerkers in Lisse en Hillegom te huisvesten. De afdeling Organisatie & Advies krijgt grotendeels haar thuisbasis in Hillegom. In Lisse zijn werkplekken voor een deel van de medewerkers van afdeling Ruimte."

De overige werkplekken, zo'n 30 in totaal, worden in Sassenheim gerealiseerd. Daarnaast zijn er voor de meer mobiele functies, bijvoorbeeld voor projectleiders, ook flex-werkplekken in Hillegom beschikbaar.

De raadsleden hoeven niet te verhuizen, want de raadzaal in het bestuurscentrum blijft beschikbaar voor vergaderingen. De eerste vergaderingen staan gepland voor eind augustus.

Begin 2017 trouwen

De hele zomervakantie wordt er hard doorgewerkt, want tijdens de bouwvak gaan de werkzaamheden door. De planning is dat het bestuurscentrum, inclusief CJG/JGT, begin december wordt opgeleverd. Daarna moet het gebouw nog wel ingericht worden zodat er weer gewerkt kan worden. Dat geldt ook voor de trouwzaal. Daarom kan er pas vanaf begin 2017 weer getrouwd worden in het bestuurscentrum.