Daan en Sinne op dinsdagochtend bij de start van de Vierdaagse. | Foto: pr.
Daan en Sinne op dinsdagochtend bij de start van de Vierdaagse. | Foto: pr. Foto: pr.

Sinne en Daan gaan voor goud tijdens Vierdaagse

Voorhout n Veel Teylingers lopen deze week mee tijdens de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Met een pittige voorbereiding in de benen zijn ook de elfjarige Sinne en Daan uit Voorhout gisteren gestart.

Het was afzien tijdens de Stertocht, een wandeling van 23 kilometer waarbij een groep wandelaars hun provincievlag naar Nijmegen bracht.en Met windkracht 5- liepen Daan en Sinne van Rotterdam naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Het was de afsluitende training na vele wandeloefenuren. De jongens zijn al sinds januari in training en liepen wekelijks 25 kilometer. Helemaal klaar voor het echte werk!

Gisteren hebben Daan en Sinne hun eerste van de vier 30 kilometer-wandelingen gelopen. Ze hebben de afgelopen maanden onder allerlei omstandigheden getraind en zijn er dus helemaal klaar voor. Het wordt wel wat pittiger voor ze, aangezien hun logeeradres helaas niet doorgaat. Hierdoor moeten ze iedere ochtend al om 6 uur in de trein zitten en aldaar ontbijten om met de tocht te kunnen starten. Echte bikkels.

Met nog drie dagen te gaan wacht de jongens op vrijdag een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. In totaal doen 42.000 lopers mee in Nijmegen.

Upendo

Daan en Sinne lopen deze Vierdaagse ook voor een goed doel: Upendo. Upendo geeft kansarme (wees)kinderen in Kenia weer een toekomst door ze onderdak en scholing te bieden. Hun doel is genoeg geld in te zamelen om ieder (minimaal) één kind voor een jaar te kunnen sponsoren. Inmiddels is er 1.000 euro opgehaald en daar kan nog meer bij natuurlijk. De twee jongens en het goede doel steunen kan via de speciale sponsorpagina: http://www.devierdaagsesponsorloop.nl/lopers/sinne-de-reus .


Op jacht naar Pokémons

Teylingen n Ze zijn al net zo vaak gespot als de Pokémons: de zogenaamde trainers die speuren naar de figuurtjes. Overal in Teylingen zie je mensen met de telefoon in de hand op zoek.

Groepjes, veelal jongeren, verzamelen zich vorige week woensdagmiddag- en avond bij de Pancratiuskerk in Sassenheim. Ze staan daar, wachten met hun telefoon in de hand. Zoveel groepsvorming is er anders nooit bij de kerk. Wat ze staan te doen? Pokémon Go, de nieuwste app van Nintendo, waarmee je op je mobiele telefoon Pokémon-figuurtjes kan vangen. Het spel is sinds vorige week te downloaden en binnen korte tijd heel populair. Blijkbaar zit er een Pokémon bij de kerk. Als speler ben je de trainer die het figuurtje kan vangen.

In Pokémon Go moeten spelers zelf fysiek rondlopen. Ze moeten naar buiten om op straat de Pokémons te zoeken. Spelers krijgen een tijdelijke hint dat bijvoorbeeld een paar honderd meter verderop een Pokémon zit. Ze moeten dan naar buiten naar de locatie en die Pokémon vangen met hun telefoon, vechten met bestaande Pokémons of een 'gym' binnengaan. Van te voren hebben ze al een team gekozen: Rood, Blauw of Geel. Wereldwijd probeert iedere speler zijn team zo sterk mogelijk te maken. Nieuw is dat een speler de Pokémon op zijn telefoon in de echte omgeving ziet. Zo meldde dienstencentrum Sassembourg op hun Facebookpagina dat er een Pokémons zijn gesignaleerd. Een van hun zit op het plein voor het gebouw. De rest zit binnen. Daar mogen spelers komen, maar onder een voorwaarde: "Pokémons kijken en vangen is toegestaan, mits men cliënten, patiënten en bewoners geen overlast bezorgt."

Op het plein van Sassembourg is een Pokémon gesignaleerd. Je kunt ze alleen zien met de speciale app op een telefoon. | Foto: pr.