Ieder jaar is het weer gezellig druk op de braderie in Noordwijkerhout. | Foto: MV
Ieder jaar is het weer gezellig druk op de braderie in Noordwijkerhout. | Foto: MV Foto: Marieke Voorn

Grootste braderie van de Bollenstreek

streek n Eén van de grootste markten in de Bollenstreek is de jaarlijkse braderie in het centrum van Noordwijkerhout. Dit jaar is de markt in het dorpshart op zaterdag 30 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

De braderie wordt gevormd door meer dan 150 kramen, die in een lint door de winkelstraten van het dorp staan opgesteld. De standhouders presenteren een breed assortiment en een grote variëteit aan producten: van kleding en sieraden, tassen, cd's tot voedingsartikelen en huis- en tuindecoraties. Ook zijn er meerdere stands met versnaperingen. Meer informatie is te vinden op www.nov.nu.


Bijzondere fietstocht K&O Oegstgeest

streek n De jaarlijkse historische en geografische fietstocht onder leiding van de voorzitter van K&O, Egmond van Rijn, is op donderdag 21 juli.

Tijdens de 34 kilometer lange tocht staan deelnemers stil bij plaatsen die uit historisch, landschappelijk of geografisch oogpunt interessant zijn. Dat kan interactief zijn, want ook de deelnemers kunnen het informatiepalet verrijken.

Het tempo ligt niet hoog. E- bikes zijn ook welkom, mits de gebruikers bereid zijn hun snelheid in te tomen. Een fietshelm is niet verplicht maar geeft meer veiligheid.

Onderweg is er gelegenheid voor een versnapering op eigen kosten. Bij voorinschrijving per e-mail bedragen de kosten van de excursie 8 euro p.p. (ko.oegstgeest@12move.nl of via www.ko-oegstgeest.nl). Mits er nog ruimte is (het maximum aantal deelnemers is 15) kan men zich een kwartier voor de start nog melden. Deelnemers betalen dan 10 euro contant. Verzamelen bij K&O, Lange Voort 2U, vanaf 13.00 uur. De start is om 13.15 uur.


In geval van slecht weer wordt de excursie uitgesteld naar dinsdag 26 juli. Informatie: K&O-jaarboekje of bovengenoemde website.


Voorstelling Cliniclowns in speeltuin

streek n Het Klein Zintuigenorkest van de Cliniclowns bezoekt donderdag 28 juli speeltuin Weerestein in Hillegom.

In de zaal van de speeltuinvereniging wordt van 12.45 tot 14.45 uur gespeeld voor kinderen met een verstandelijke beperking tot 18 jaar.

De voorstelling 'Post!' gaat over een dag op het Postkantoor. Drie postbodes komen op de fiets binnen en bezorgen de post bij de kinderen. 'Post!' is een zintuiglijke en muzikale voorstelling waarin alle zintuigen van het kind worden geprikkeld. Het gevolg hiervan is ontspanning, plezier en echt contact. Er is nog zeer beperkt plaats, uitsluitend voor kinderen uit deze doelgroep. Bel voor aanmelding naar Dolfijn Weekeindopvang (Henny): 0629607208.

Het adres van speeltuin Weerestein is Michiel de Ruijterstraat 95 in Hillegom.


Luchtkussen- festival

streek n In het kader van "Noordwijk, 150 jaar Badplaats" wordt speciaal voor de kinderen van Noordwijk en omgeving op zondag 24 juli 12.00 van 18.00 uur een Luchtkussenfestival georganiseerd. De 23 luchtkussens (groot en klein) worden neergezet op de Koningin Wilhelmina boulevard. Er komen vier verschillende thema's; per thema oplopend qua leeftijd. Dit festival is bedoeld voor kinderen tot 16 jaar. De boulevard wordt hiervoor die dag afgesloten. De toegang is gratis.

Springkussens zorgen altijd voor plezier. | Foto: CvdL