Op de Koningin Wilhelmina Boulevard vertoont het Cirque des Dunes zijn kunsten. | Foto: PR
Op de Koningin Wilhelmina Boulevard vertoont het Cirque des Dunes zijn kunsten. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Vuurwerk bij Cirque des Dunes

Streek n In het kader van Noordwijk, 150 jaar Badplaats houdt Stichting FEIN het Cirque des Dunes. Op zaterdag 6 augustus zijn vanaf 20.30 uur zo'n elf spectaculaire acts te zien voor en rondom de duinen aan de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Veel liefhebbers van straattheater kunnen genieten van een avond vol verbazing en verwondering. Men kan een diverse mix van optredens verwachten in en rondom de duinen in Noordwijk. Artiesten pakken tijdens dit festival uit met techniek, kleding en attributen en maken daarmee hun optredens tot een waar spektakel. De buitentheaterprofessionals komen vanuit heel Europa naar Noordwijk aan Zee.
Het programma is interessant voor een breed publiek. Van Springstelt-act, vuur-act, acrobatische paal-act, touw-act, tissue-act tot acrobatische ring-act etc.


Voorafgaand aan het Cirque des Dunes treedt er een Brassband met een exotische trommelshow op. Dit optreden is vanaf 20.15 uur te zien en is een verrassende en swingende sfeermaker.

Het festival wordt vanaf 22.45 uur afgesloten met een sensationele vuurwerkshow. Het vuurwerk zal tijdens deze zogenaamde pyromusical synchroon lopen met daverende muziek om een geweldige sfeer te creëren. Vanaf meerdere locaties op het strand wordt het vuurwerk afgestoken, zodat deze vanaf de boulevard goed te zien is voor alle toeschouwers.

De Koningin Wilhelmina Boulevard wordt in de avond afgesloten.


Levende beelden aan zee

streek n Noordwijk aan Zee staat zondag 7 augustus in het teken van Levende Beelden tijdens de tweede editie van het Levende Beelden Festival plaats.


Op diverse locaties aan de kust treden er 25 levende beelden op; op de Koningin Wilhelmina Boulevard, en in het begin van de Hoofdstraat. Zij showen hun talent en vermaken het publiek met hun prachtige acts. De Wereld Kampioen Living Statues van 2014 'De Verwondering' en de wereldkampioen Living Statues 2015/2016 'Roest' zijn ook aanwezig.


Ook zullen er diverse steltlopers en straatartiesten hun kunsten vertonen. De steltlopers dansen vol trots de sterren van de hemel en de straatartiesten vermaken op een uitzonderlijke manier het publiek. Langs de route zullen er diverse straatmuzikanten hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen.

De route is door bezoekers te lopen van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.


Flower Parade met 'Best of Holland'

streek n Waar is een Hollander het meest trots op en wat vindt hij leuk? Dit vroegen de organisatoren van Flower Parade Rijnsburg zich af tijdens de brainstorm over het thema van de parade van 2016. Het gekozen thema ´Best of Holland´ is breed.

Waar is Nederland beroemd om en wat kun je mooi uitbeelden in bloemen. Na het succes van ´Sound of Flowers van vorig jaar wil men dit jaar nog beter en mooier voor de dag komen. Het publiek zal zich dit jaar verbazen en herkennen in praalwagens met als thema Landbouw & Visserij, Dutch DJ´s, Flowers all over the World, Musea. Tel daarbij op de versierde luxe auto´s, muziekwagens en muziekkorpsen en er is ook in 2016 weer sprake van een fantastische parade.

Van Rijnsburg naar Noordwijk

Zaterdag 13 augustus wordt het weer druk in de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 71e keer. Een bijna rijdende theatervoorstelling met acteurs en actrices op de praalwagens. Het maakt Flower Parade Rijnsburg tot een bijzonder schouwspel.

Praalwagen bekijken

Rustig op het gemak de praalwagens bekijken kan ook. Bezoek op 12 augustus de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 19.00 uur is er een geweldige avond met muziek en honderdduizenden bloemen. Tijdens een wandeling op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk op zondag 14 augustus zijn de praalwagens nog eens te bewonderen.

De volgende route wordt gereden in Noordwijk: start 18.30 uur: Boekerslootlaan, Lindenhofstraat, Van Limburg Stirumstraat, Heilige Geestweg, Raadhuisstraat, Zeestraat, Nieuwe Zeeweg, Huis ter Duinstraat, Picképlein, De Grent, Palaceplein, Koningin Wilhelmina Boulevard, Vuurtorenplein, Parallelboulevard, Palaceplein, Koningin Wilhelminaboulevard.

Oranje boven tijdens de Flower Parade. | Foto: pr.