Hoofdtrainer Laurens Mouter kijkt tevreden terug op de voetbalcursus.
Hoofdtrainer Laurens Mouter kijkt tevreden terug op de voetbalcursus. "Het enthousiasme van die hummels, fantastisch!" | Foto: pr. Foto: pr.

RKVV Teylingen klaar voor een nieuw seizoen

Sassenheim n Het lijkt nog maar zo kort geleden dat op zondag 12 juni het eerste elftal van RKVV Teylingen, FC Lisse met 4-2 versloeg en er een serieus feestje gevierd werd aan de Roodemolen. Want er was meer te vieren dan alleen de promotie van het eerste elftal, zo vertelt scheidend voorzitter Willem van der Krogt. "In de weken voor die memorabele promotiewedstrijd werden zowel het tweede als het derde elftal kampioen, won de B1 de NKS beker en E2, E3, E4 en D3 werden allen kampioen. En niet te vergeten het G-team, zij wonnen dit seizoen de ene beker na de andere!".

Wie verwacht dat na zo'n enerverend seizoen in de zomerperiode een serene rust heerst op het sportpark, komt bedrogen uit. Er wordt namelijk volop geklust in het clubhuis om het te vernieuwen. Dat alles wordt gedaan door vele vrijwilligers die de club een warm hart toedragen. Er wordt enorm hard gewerkt om alles vóór zaterdag 20 augustus af te hebben, want dan gaat het seizoen namelijk weer vol uit de startblokken. Teylingen 1 trapt dan af met de eerste bekerwedstrijd tegen UVS 1 om 17.00 uur.

De volgende dag is er volop reuring, want de jeugd opent op zondag 21 augustus het seizoen op gezellige wijze. In samenwerking met voetbalschool Play2Improve worden er trainings -en partijvormen voor de hummels, F, E en D groepen uitgezet. Edwin Does, technische jeugdzaken aan het woord: "We hebben deze opening vorig jaar voor het eerst zo gedaan en daar hebben we veel positieve reacties op gekregen. Het is leuk om elkaar na de zomerperiode weer te spreken en voor de nieuwe leden is het de ideale gelegenheid om kennis te maken met mensen binnen Teylingen."

Nieuwe leden, daar is Teylingen volop mee bezig, beaamt Sandra van Vliet, jeugdsecretaris. "We hebben het vorig seizoen afgesloten met een succesvolle voetbalcursus voor 4 tot 7 jarigen. Veel kinderen zijn hier zo enthousiast door geworden dat ze zich op de laatste dag direct als lid aangemeld hebben." Om nog meer jeugdigen de kans te geven om kennis te maken met de voetbalclub Teylingen, zijn zij van harte welkom om bij de seizoensopening mee te komen doen. "Het programma voor de hummels is van 10.00 tot 11.00 uur. Dat is lang genoeg voor de kleintjes van 3 t/m 6 jaar" aldus Sylvia Kruijer. "De categorieën F/E (6 t/m 10 jaar) en D (10 t/m 12 jaar) beginnen om 10.00 uur en dit programma loopt tot circa 12.30 uur." "Er wordt getraind in leeftijdsgroepen, maar nog niet in de nieuwe teamsamenstellingen." licht Pieter Kniest nog even toe. "Daarom is het voor kinderen die interesse in voetbal hebben ook echt leuk om me te doen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om hierna nog een paar keer vrijblijvend mee te trainen, voordat al dan niet besloten wordt om lid te worden."

Niet alleen de jeugd treedt overigens aan op zondag 21 augustus. Teylingen 2 speelt namelijk om 10.30 uur hun eerste bekerwedstrijd tegen Concordia 2. "Nu moet het alleen nog mooi weer worden" lacht Sandra. "Dan kan het nog een gezellige middag worden op het terras, met oude en nieuwe leden, ouders en selectiespelers allemaal bij elkaar!"