The Bassets trainen door in de zomer. Zij willen zo sterk aan de wedstrijden in de Ereklasse beginnen. | Foto: pr.
The Bassets trainen door in de zomer. Zij willen zo sterk aan de wedstrijden in de Ereklasse beginnen. | Foto: pr. Foto: pr.

Geen zomervakantie

Sassenheim n Terwijl half Nederland geniet van een welverdiende vakantie zijn de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim volop in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Vorig seizoen waren ze als nieuwkomer in de Ereklasse de te pakken ploeg, maar op karakter speelde zij zich op de laatste speeldag veilig om zo nog een jaar in de hoogste klasse acte de présence te geven.

Dit jaar willen de Sassenheimers een grotere rol van betekenis gaan spelen en vaker tijdens het spel de lakens uit gaan delen. Dat moet kunnen, zeker met de ervaring die zij het afgelopen seizoen hebben opgedaan. Om nog beter te presteren moeten zij fitter als ooit te voren zijn om aan de nieuwe uitdaging te beginnen. En dit betekent de hele zomer door trainen. Zelf met de tropische temperaturen van de laatste weken. De conditie van de fanatieke spelersgroep is goed op peil en fysiek groeien ze ook individueel gestaag. Zo lijken ze haast al klaar te zijn voor de oefenwedstrijden die voor de start van de reguliere competitie genoteerd staan. Op 14 augustus spelen The Bassets de eerste oefenwedstrijd uit tegen Haarlem, op 20 augustus komen de Hookers uit Hoek van Holland naar Sassenheim en op 27 augustus komt de Amstelveense rugbyclub op bezoek.

De laatste test is op 3 september, in een uitwedstrijd tegen de regerend landskampioen Hilversum.

Het echte werk begint voor The Bassets op zaterdag 10 september. Dan kunnen we kijken of de zomerse arbeid zijn vruchten gaat afwerpen.