'Jonge koet' is een werk van Liesbeth Heikens. | Foto: pr.
'Jonge koet' is een werk van Liesbeth Heikens. | Foto: pr. Foto: pr.

Olieverf en vogelhuisjes bij nieuwe expositie in De Pomp

Warmond n Vijf kunstenaars exposeren de komende maand in galerie De Pomp. Op zondag 7 augustus om 15.00 uur is de opening van de nieuwe tentoonstelling. Tijdens de opening speelt Nelly van der Knaap accordeon.

De vijf kunstenaars exposeren tot en met 7 september. Liesbeth Heikens werkt met acryl. Haar manier van werken is een optelsom van vele ervaringen: een vastgelegd moment dat meer wil uitdrukken door compositie, humor en de gelaagde opbouw binnen het schilderij. Met ongewone kleurencombinaties en eenvoud van onderwerp is zij op zoek naar een spanning tussen drukte en rust, een proces waarbij eerst veel op het doek wordt geschilderd, wat vervolgens langzaam wordt terug gebracht tot de essentie die zij wil overbrengen. Wederom heeft Liesbeth zich laten inspireren door de plek waar haar werk tentoongesteld wordt: het plassengebied en haar bewoners.

Mika Stam – v. Vonderen verwerkt in haar olieverfschilderijen in haar werk de techniek die zij zich eigen heeft gemaakt in de 'snuitenserie'. Pasteus opgezet met het paletmes, waardoor er een beweging in de onderlaag ontstaat. Dan verder de details uitgewerkt met penseel. Realistisch, met een duidelijk 'eigen' toets die een verhalende sfeer tonen.

Nelly van der Knaap laat zich bij het maken van haar keramiek inspireren door de Romeinse pottenbakkers. Zij maakten met opzet deuken en vervormingen in hun bekers, zodat de Romeinen met hun vetten handen toch grip hadden. De kommen van Nelly zijn van porselein, handgedraaid en soms voorzien van fleurige decoraties.

De kommen en vazen van Nicoline Nieuwenhuis lijken wel gestolde natuurgedichten. Zoals in een Japanse Haiku – een dichtvorm waarin een kleine natuurbeleving wordt benoemd in 3 regels – zo schildert Nicoline haar natuurimpressies op haar keramiek. Met gekleurde kleislibs, aangebracht op de leerharde huid van de kom, geeft zij weer wat haar raakt in de natuur.

Joop van Ulden maakt van keramiek vogelhuisjes (in de tuin): Als liefhebber van tuinen en water maakt hij keramische fonteinen. De laatste jaren zijn daar vogelhuisjes bijgekomen: minder zwaar en groot werk en toch ook voor in de tuin.

Galerie De Pomp in de Dorpsstraat in Warmond is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.