De bewoners van de Schoutenbuurt verkennen de regio tijdens hun Bollenfietstocht. | Foto: pr.
De bewoners van de Schoutenbuurt verkennen de regio tijdens hun Bollenfietstocht. | Foto: pr. Foto: pr.

De Schoutenbuurt weet het: 'Beter een goede buur...'

Voorhout n De 20-jarige bewonersvereniging van de Schoutenbuurt, de wijk bij het bestuurscentrum van de gemeente Teylingen in Voorhout, nodigt alle bewoners, oud-bewoners en alle uitgevlogen schoutenkinderen van harte uit voor een spetterende reünie op zaterdag 20 augustus.

Dit jubileumjaar omvat al meerdere activiteiten; in maart was de Paasaubade en in april de Bollenfietstocht.

Café Welgelegen

De grote reünie is voor iedereen die voetstappen heeft liggen in deze wijk. Deze wijkreünie is op zaterdag 20 augustus van 16.00 tot 18.00 uur in Café Welgelegen, Jacoba van Beierenweg 90. Alle huidige bewoners worden aangemoedigd om hun (oud) buren en (uitwonende) kinderen mee te nemen.

Vreugde en verdriet

Afgelopen 20 jaar heeft deze actieve bewonersvereniging vele activiteiten georganiseerd, van ridders en jonkvrouwen in de Carnavalsoptocht, Euro op Euro neer, fietsen op witte weggetjes, geleende spelletjes van de Oranje Vereniging, buikschuiven op het grasveld, paaseieren zoeken, bezoek aan Schiphol, wilde zwijnen bekijken in Park de Hoge Veluwe, buurtpreventie opzetten, de wijkboom planten, barbecues, line-dansen, voetballen, running dinners, jaarvergaderingen en nieuwjaarsrecepties. Dit heeft veel mooie berichten en foto's opgeleverd. Het is allemaal met elkaar beleefd en gevierd. Ook bij verdriet is er steun in de Schoutenbuurt, kortom een hechte wijk.

Aanmelden

De Schoutenbuurt-pubquiz, een tentoonstelling en bier en bitterballen zijn gouden ingrediënten voor een reünie, zeker voor de (oud)bewoners die willen bijkletsen na de zomervakantie. De kosten voor dit evenement bedragen 5 euro per persoon. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen gratis mee. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar doeveren@ziggo.nl.

Barbecues en buikschuiven