Buren in Teylingen kunnen tot 31 augustus ook bij de gemeente een bijdrage van maximaal 450 euro aanvragen. Ga naar www.teylingen.nl onder Inwoners  / Meer onderwerpen / Meedenken, meedoen / Wijkgericht werken.
Buren in Teylingen kunnen tot 31 augustus ook bij de gemeente een bijdrage van maximaal 450 euro aanvragen. Ga naar www.teylingen.nl onder Inwoners / Meer onderwerpen / Meedenken, meedoen / Wijkgericht werken. Foto: pr.

Veel animo voor Burendag

Teylingen n De jaarlijkse Burendag kan in Teylingen rekenen op veel deelnemers. In totaal twintig initiatieven zijn al aangemeld op www.burendag.nl. Zij hebben de bijdrage van maximaal 450 euro al aangevraagd bij het Oranje Fonds. Dat bedrag wordt ingezet op de Burendag op zaterdag 24 september. Tijdens deze elfde editie komen buren samen om, onder het genot van een goede kop koffie, iets vóór, in of mét de buurt te doen. Van samen een groenstrook opknappen tot multiculturele sport- en spelmiddagen: er wordt van alles georganiseerd. In Warmond zijn drie initiatieven, waaronder het aanleggen van een zandbak en samen tuinieren in de Kloosterwei. Sassenheim telt tot nu toe zeven initiatieven, bijvoorbeeld een Meet en Greet op de Knorrenburg en het verfraaiing van de Papendrechtlaan. Koploper is Voorhout met tien projecten, zoals de aanleg van een buurttuin en het schoonmaken van kinderboerderij de Klaprooshof.