Burgemeester Carla Breuer overhandigt het bruidspaar Van den Berg een boeket. | Foto: Piet van Kampen
Burgemeester Carla Breuer overhandigt het bruidspaar Van den Berg een boeket. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Joop en Margje al 60 jaar een (h)echtpaar

Voorhout n De diamanten mijlpaal van een huwelijk bereiken is lang niet iedereen gegeven. Gezond en wel mochten Joop van den Berg (88) en Margje van den Berg-Breedijk (80) dit op dinsdag 9 augustus beleven. In hun knusse tuin lichten zij een tipje van de sluier van een gelukkig huwelijksleven op.

Door Piet van Kampen

De in Rotterdam geboren Joop en Margje -die in Rijnsburg het levenslicht zag- ontmoetten elkaar tijdens een feestje van de Koninklijke Marine in Oegstgeest waar de bruidegom werkzaam was. Het klikte vanaf het begin tussen die twee.

Op 9 augustus 1966, een bloedhete dag, schoven ze elkaar de ringen om in het gemeentehuis van Oegstgeest voorafgegaan door een ritje per koets. Twee witte paarden trokken het rijtuig maar de prins op het witte paard- de aanstaande echtgenote van Margje- zat in het rijtuig. Op weg naar de belofte van eeuwige trouw. Uit hun huwelijk kwamen twee zonen, Edwin en René ter wereld. Het paar kreeg ook drie kleinkinderen.

Trouw

Het is niet alleen trouw aan elkaar maar Joop was zijn arbeidzame leven lang ook trouw als afdelingschef bij de marine in Oegstgeest waar hij de kost verdiende.

Bovendien is het paar altijd trouw gebleven aan hun woning in de Beatrixstraat in Voorhout. Een geregeld leven waarin ook veel is genoten. Met de caravan naar Frankrijk, reizen naar Indonesië, Thailand, een cruise naar de Cariben en zelfs de Noordkaap werd bezocht.

Het paar heeft zich altijd weten te vermaken, Margje met naald en draad, schilderen en decoratieve creaties maken. Joop vond zijn vertier in zeevissen, minitrix treinen en aan de biljarttafel. Ook had hij gouden handen als het om klussen ging zoals een dakkapel op de woning aanbrengen. Nee, verveeld hebben zij zich nooit.

Ridder

De bruidegom verwierf de Koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau en werd tevens gedecoreerd als veteraan die in Indonesië gediend heeft.

Feest

Nu is er volop tijd om af en toe samen gezellig een 'boulevardje te pikken' in Noordwijk. Een mooie oude dag die hen van harte gegund is. Een feestje ter gelegenheid van deze mijlpaal werd met alles er op en er aan in de tuin bij zoon René gevierd. Het paar dat nog steeds gek is op elkaar ('Tuurlijk' klinkt het eensgezind) heeft er van genoten.