Ieder dorp heeft een burgemeester nodig. Zo ook in Kinderstad, waarvoor Tijn Caspers werd gekozen.  De klusjesman werd Thijs Landwer Johan en de kok was Ariënne Que. | Foto: pr.
Ieder dorp heeft een burgemeester nodig. Zo ook in Kinderstad, waarvoor Tijn Caspers werd gekozen. De klusjesman werd Thijs Landwer Johan en de kok was Ariënne Que. | Foto: pr. Foto: pr.

Jubileum voor huttenbouw

Sassenheim n Gewapend met hamers, spijkers en met stevige schoenen aan de voeten staan ze klaar voor het hek van de schaatsbaan: de 170 deelnemers aan de jubileumeditie van Kinderstad. Tijdens de 25ste editie verrees opnieuw een heus huttendorp. Van maandag tot en met woensdag hielden de jeugdige bouwers het droog en kon de vlag in top. Op donderdag was het regenachtig, maar voor de bewoners maakten dat niet meer uit: alle hutten moesten toch weer gesloopt worden. De organisatie kijkt terug op een geslaagde Kinderstad, laat Mendy Leeflang weten. Samen met Bert en Bas heeft ze zich de afgelopen zestien jaar ingezet voor het evenement, dat ieder jaar in de vijfde week van de zomervakantie plaatsvindt. Hun oproep in de diverse media voor nieuwe vrijwilligers, aan wie ze het Kinderstad-stokje kunnen overdragen, heeft een aantal aanmeldingen opgeleverd. "We hebben goede hoop dat het volgend jaar doorgaat", besluit Mendy.