Afbeelding
Foto: pr.

Kamerkoor zingt met oud-leden

Voorhout n Het Voorhouts Kamerkoor viert volgend jaar maart het 20-jarig bestaan met een jubileumconcert op 11 maart. Voormalig koor- en projectleden worden van harte uitgenodigd om mee te komen zingen. Op het programma staan onder andere Die Krönungsmesse van Mozart, The coronation of King George II van Händel en Lobet den Herrn van Bach.

Het koor is in 1997 opgericht door Wolfgang Lange en heeft in haar bestaan een uitgebreid klassiek repertoire opgebouwd variërend van à capella stukken van diverse componisten tot missen, passies requiems, en motetten. Sinds 2004 wordt het VKK gedirigeerd door Ilia Belianko

Repetities

De repetities starten op woensdag 31 augustus en zijn van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw aan de Nijverheidsweg 42 in Voorhout. De repetities duren tot en met 5 oktober, daarna wordt het programma even onderbroken omdat het Kamerkoor het kerstprogramma gaat instuderen. Vanaf 11 januari zijn er weer repetities voor het jubileumconcert. Voor deelname wordt een bijdrage van 50 euro gevraagd.

Aanmelden kan op 31 augustus tijdens de eerste repetitie. Of kijk op www.voorhouts-kamerkoor.nl.


Arbeidscoaches gezocht voor vluchtelingen

Teylingen n VluchtelingenWerk Teylingen is op zoek naar vrijwilligers die als arbeidscoach vluchtelingen naar de arbeidsmarkt willen begeleiden. Zij begeleiden, ondersteunen en coachen de vluchtelingen bij het vinden en behouden van passend vrijwilligerswerk, betaald werk, stage of een opleiding. VluchtelingenWerk vraagt vrijwilligers die in staat zijn om te stimuleren en motiveren en een respectvolle houding en empathisch vermogen hebben. Je komt in een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief. Iedere vrijwilliger krijgt een inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen.

Het werk van een arbeidscoach is uitdagend en divers. Heb je minimaal twee dagdelen per week beschikbaar gedurende een periode van een jaar en heb je interesse om aan de slag te gaan met dit belangrijke werk? Mail dan jouw CV en motivatie naar Projectcoördinator arbeidsparticipatie Behy Chegini: bchegini@vluchtelingenwerk.nl.