Jeugdband Adest Musica met de nieuwe broeken. | Foto: pr.
Jeugdband Adest Musica met de nieuwe broeken. | Foto: pr. Foto: pr.

Bridgecursus Sassem Troef

Sassenheim n Bij Bridgeclub Sassem Troef begint op dinsdag 13 september een cursus voor startende bridgers, gegeven door bridgedocente Marianna Hiel. De lessen worden gegeven in Partycentrum De Oude Tol en beginnen om 20.00 uur. Deelname kost 85 euro voor 14 weken. Het leerboek kost 13,50 euro. Aanmelden of informatie bij Marianna Hiel ( 06-55725036) of per mail op sassemtroef@kpnmail.nl.

Vervolgcursus

Voor de enigszins gevorderde bridger die zich het spel meer eigen wil maken geeft Marianna Hiel een vervolgcursus met een aantal onderwerpen, zoals vierde kleur, reverse bieden, mancheforcing bieden, doublet, tegenspel na zwakke openingen en uitspelen. De cursus is ook in De Oude Tol en is éénmaal per maand op de laatste woensdag om 20.00 uur, te beginnen op 28 september. De cursus duurt tot 29 maart 2017. Deelname aan de zes avonden kost voor leden 12 euro en voor niet leden 24 euro.


Bridgeles voor beginners en gevorderden

Sassenheim n Door bridgeclub De Wasbeek wordt de mogelijkheid geboden om op een laagdrempelige manier met het bridgen kennis te maken of die kennis te vergroten. Vanaf begin september kunnen bridgers op 14 avonden deze lessen, die worden begeleid door mevrouw Hulya Prischink, volgen in de Tuinzaal van de Bernardus, Hoofdstraat 82 in Sassenheim.

De cursus voor beginners start op 7 september en wordt op elke woensdagavond gehouden tot en met 7 december. De cursus voor de gevorderden cursisten start op 5 september en wordt op elke maandagavond gehouden tot en met 5 december. Beide cursussen beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. De kosten bedragen 75 euro voor de gehele cursus. Voor aanmelding, neem contact op met Sjaak van Kesteren via 0252-412429 of bridgeclub.de.wasbeek@ziggo.nl Aanmelden kan tot uiterlijk 2 september.


Marcheren in het nieuw

Sassenheim n De broeken van de Jeugdband van Adest Musica uit Sassenheim waren na de honderden kilometers marcheren inmiddels toe aan vervanging. Enkele maanden geleden werd daarom een beroep gedaan op het Jacoba van Beierenfonds voor een tegemoetkoming voor de aanschaf van nieuwe broeken voor de Jeugdband. Onlangs kwam er groen licht voor een gedeeltelijke donatie. Mede dankzij deze bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds kan Jeugdband Adest Musica weer vele jaren vooruit.

In maart is besloten om alle broeken van de jonge muzikanten van de Jeugdband te vervangen. De nieuwe broeken werden op maat gemaakt en zijn qua stijl gelijk aan die van de Drum- en Showband. "Het aanschrijven van het Jacoba van Beierenfonds had zoals gezegd een positief resultaat. Dus mocht u de Jeugdband zien marcheren, bedenk dan dat mede dankzij een gift van het Jacoba van Beierenfonds de toekomst van de vereniging is voorzien van deze mooie professionele uitstraling." vertelt bestuurslid Jeugdzaken Arthur Volten. Hij vervolgt uiteindelijk met "De vereniging Adest Musica is dan ook zeer vereerd met deze gift".