Na een lange dag in het zand is Sets On The Beach de winnaar van het beachvolleytoernooi. | Foto: pr.
Na een lange dag in het zand is Sets On The Beach de winnaar van het beachvolleytoernooi. | Foto: pr. Foto: pr.

Zand happen, titel pakken

Sassenheim n Zon, zand en volleybal. Niet alleen op het strand een gouden combinatie, maar ook op het horecaplein in Sassenheim. De terrassen worden er jaarlijks aan de kant gezet voor het beachvolleybaltoernooi, georganiseerd door de lokale horeca. De 21 teams streden zondag om de felbegeerde titel. Dat werd behoorlijk vaak zand happen, maar gelukkig was een drankje nooit ver weg.

Na de poulewedstrijden plaatsten de drie nummers één en beste nummer twee zich voor de halve finales. Daarin kwamen Pintermannen 2 en Secteur 10 tekort voor een plek in de eindstrijd. In de spannende finale zag het publiek hoe Sets On The Beach het andere Pintermannen-team versloeg en zich een jaar de beachvolleybalkampioen van Sassenheim mag noemen.


Talenten naar The Bassets

Sassenheim n The Bassets staat bekend om hun degelijke jeugdopleiding waar zij met eigen talenten intensief mee werkt. Drie jonge spelers maken de overstap van Haarlem naar Sassenheim.

Met de eigen talenten Mark van Loon, Jessy Wagenmaker en de broers Niels en Dominick Kuhn gaat The Bassets het aankomend seizoen in. Zij gaan met persoonlijke begeleiding op de juiste momenten stappen maken in het eerste team.

The Bassets wordt daarnaast dit seizoen ook versterkt met misschien nog wel grotere talenten uit Haarlem. Denzel Walker, Rijk Gombauld en Nickel Blankenvoort vonden de tijd rijp voor het hoogste niveau van rugby Nederland, de Ereklasse. Zij hadden daarbij de keus uit diverse clubs uit Noord- en Zuid-Holland die dit niveau spelen. Mede op advies van de trainers van rugbyclub Haarlem, Walter van Ling en Wouter Cornelisse, kiezen zij ervoor om hun sportieve carrière in Sassenheim voort te zetten.

Voorbereiding

The Bassets is met deze toppers in spe bezig aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Aankomende zaterdag komen The Hookers uit Hoek van Holland op bezoek en een week later de Amstelveense rugbyclub voor oefenwedstrijden.

Op zaterdag 3 september oefenen The Bassets tegen de regerend landskampioen Hilversum. Daarna start op zaterdag 10 september de competitie in de Ereklasse.

Afbeelding