Het aanzicht van de nieuwbouw in de Norremeerstraat. | Foto: pr.
Het aanzicht van de nieuwbouw in de Norremeerstraat. | Foto: pr. Foto: pr.

Verhuur vijftien nieuwbouwwoningen in Norremeerstraat deze week van start

Warmond n De huurwoningen aan de Norremeer- en Kaagstraat maken binnenkort plaats voor nieuw­bouw. De Norremeerstraat is als eerste aan de beurt. Vijftien woningen worden verhuurd. Op vrijdag 19 augustus start de verhuur via Woningnet Holland Rijnland

De huidige woningen worden gesloopt en in het najaar start de nieuwbouw van 24 woningen: twintig eengezinswoningen en vier seniorenwoningen met badkamer en slaapkamer op de begane grond. Een deel van deze woningen is bestemd voor de huurders van de te slopen woningen, maar nog vijftien woningen worden aan anderen verhuurd. De verhuur gaat vrijdag van start via Woningnet Holland Rijnland.

Parkeerruimte

Er is gekozen voor twee blokken van twaalf woningen, waardoor tussen de blokken extra parkeerruimte ontstaat voor de buurt. "Het plan is uitgebreid besproken met omwonenden en houdt rekening met de verschillende belangen. De woningen zijn allemaal sociale huurwoningen. Het is een mooi plan, passend in de buurt'', aldus Marja Duiverman, bestuurder van Warmunda.

Prefab

De woningen worden al in de fabriek in elementen gebouwd en daarom is de bouwtijd zeer kort: alles bij elkaar circa drie maanden. Hiermee wordt de overlast voor omwonenden beduidend beperkt.

Doelgroep en inkomens

Oplevering van de woningen wordt verwacht medio 2017. De huurprijs van de eengezinswoningen is 710,68 euro. Deze woningen zal Warmunda verhuren aan gezinnen (3+) met een bruto jaarinkomen tussen 30.001 en 35.739 euro. De twee beschikbare seniorenwoningen worden verhuurd aan 1- en 2-persoons huishoudens van 55 jaar of ouder, met een maximaal inkomen tot 35.739 euro. De huur is, afhankelijk van het huishoudinkomen, 628 euro (voor mensen met recht op huurtoeslag) of 710 euro. Met het oog op de doorstroming, krijgen huurders van Warmunda voorrang.