Kunstenaars gaan tijdens Kunst in 't Overbosch twee dagen werken aan een nieuw kunstwerk. | Foto: pr.
Kunstenaars gaan tijdens Kunst in 't Overbosch twee dagen werken aan een nieuw kunstwerk. | Foto: pr. Foto: pr.

Kunst in 't Overbosch knalt weer

Voorhout n In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 augustus is de vierde editie van Kunst in 't Overbosch. Tientallen kunstenaars maken in het Overbosch nieuwe kunstwerken, geïnspireerd door de kunst om hen heen. Op beide dagen is de toegang gratis.

Veel mensen weten, hoe mooi het is om het evenement zowel op de zaterdag als de zondag te bezoeken in het bos (op de hoek Leidsevaart/Rijnsburgerweg, tegenover de dokterspost). Zo kan de ontwikkeling van de kunstwerken bewonderd worden. Op zondagmiddag wordt bepaald welke kunstenaar de prijs krijgt voor 'Meest inspirerende kunstwerk' en de Cup met de Gouden Oren mee naar huis mag nemen. Het publiek bepaalt, wie de winnaar wordt. Ook zijn er op zondag voorstellingen van toneelvereniging Cultuur Verheft.

Op zondag is tegelijkertijd ook het evenement 'Kunst voor kids'. Kinderen tussen 5 en 12 jaar kunnen daar tussen 10.30 en 14.30 uur onder begeleiding hun eigen creatieve kunst maken. Er is vrije in- en uitloop en ieder kind kan één tot twee kunstvoorwerpen maken. Gemiddeld duurt een activiteit van Kunst voor Kinderen circa een half uur. Ouders kunnen meedoen of zelf een rondje lopen door het Overbosch. Deelname is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage voor toekomstige edities van Kunst voor Kinderen van harte gewaardeerd.

Het evenement is gratis toegankelijk; op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Voor meer informatie, kijk op www.vriendenvanhetoverbosch.nl of www.facebook.com/hetoverboschvoorhout.


Kom langs op de Nacht van Sassenheim

Sassenheim n Jaarlijks op de laatste vrijdag van augustus wordt de 'Nacht van Sassenheim' georganiseerd. Dit jaar vindt het festijn plaats op 26 augustus. De 'Nacht van Sassenheim' start om 14.00 uur met de braderie, waarna gedurende de dag diverse activiteiten aan het programma worden toegevoegd. Rond middernacht wordt de 'Nacht' afgesloten op het horecaplein.

Ook dit jaar heeft de activiteitencommissie van Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) Kern Sassenheim er weer alles aan gedaan om een aantrekkelijke dag van te maken. Zo kunnen de kinderen zich uitleven in de kids area op de Hortuslaan en Kerkplein. Voetballiefhebbers kunnen meedoen met het Playstation FIFA voetbaltoernooi. Op het Voorhavenkwartier treden Pam MacBeth, De Feesttoeters en Pretnoten op. Er is een ballonnenman op stelten en een banjoman zingend en spelend op zijn banjo over de braderie lopen.

Naast de kraamactiviteiten door het gehele winkelcentrum (Hoofdstraat, Kerklaan, J.P. Gouvenuerlaan en Voorhavenkwarier) is er ook een groot podium op het horecaplein (Oude Haven). Coverband What-Els, en DJs4U uit Sassenheim treden daar op.