Matchwinner Vincent Ammerlaan in duel met Alexander Embrechts van Hoek. | Foto: Orange Pictures
Matchwinner Vincent Ammerlaan in duel met Alexander Embrechts van Hoek. | Foto: Orange Pictures Foto: Orange Pictures

Ter Leede opent seizoen met winst tegen Hoek

Sassenheim n De voetballers van Ter Leede zijn het seizoen goed begonnen. Op het eigen sportpark de Roodemolen werd Hoek verslagen. De Sassenheimers hielden het lang spannend: ondanks de vele kansen werd het winnende doelpunt pas in de tweede helft binnen gekopt.

1         Ter Leede

0         HSV Hoek

Na de minuut stilte voor de onlangs overleden clubman Wout Roor trapte de Sassenheimse voetballers af voor de seizoensouverture. Met de wind in de rug creëerden Ter Leede meteen een handvol kansen. Al in de tweede minuut zag Oussama Siali na een mooie actie op links zijn schot net naast de paal verdwijnen en in de negende minuut testte Ronnie Verplancke op aangeven van Mitchell Kappenberg Hoek-keeper Jordi de Jonge met een keihard schot. Sali zorgt in de 22ste minuut voor nog meer dreiging, nadat zijn schot op de lat uiteenspat. Hoek zet daar een counter tegenover, maar het overwicht is voor de thuisploeg, geïllustreerd door de zes corners die het in de 30ste minuut al had gekregen. Tot aan de rust is er nog een goede kans voor Maurits Splinter uit een vrije trap en levert een voorzet van Ammerlaan niets op. Zonder doelpunten gaan de twee ploegen de rust in.

Na de rust is de eerste kans weer voor de thuisploeg. Linksback Hakan Bayran schiet vanaf 30 meter. De bal ketst vanaf de lat op de rug van doelman De Jonghe. De harde tegenwind redt Hoek, want daardoor rolt de bal niet over de lijn en kan de keeper de bal op tijd pakken. De Hoek-keeper ontpopt zich zo tot de sta-in-de-weg van Ter Leede. In de 55ste minuut pareert hij een solo van Ammerlaan en ook een schot van Siali treft door de keeper geen doel. in de 70ste minuut is uiteindelijk ook De Jonghe kansloos op een inzet van Ammerlaan. Zijn kopbal uit een corner verslaat de keeper en daarmee ook Hoek.

Met drie punten mag Ter Leede tevreden zijn. Zaterdag speelt het de tweede wedstrijd tegen Haaglandia. Om 14.30 uur is de aftrap in Rijswijk.


Startsein voor het nieuwe seizoen

Sassenheim n Met de traditionele VoetbalVakantieWeek is de jeugd van Ter Leede weer aan een nieuw voetbalseizoen. En alsof ze er bij de Sassenheimse voetbalvereniging patent op hebben, was het ook dit jaar weer een zonovergoten week.

Zo'n 100 jongens en meisjes uit de D- tot en met EuroLeague-groeperingen en hun begeleiders uit de oudere jeugd werden, voorzien van prachtige blauwe tenues, elke dag vermaakt met onder andere trainingen, voetgolf, Waterspelen, Penaltybokaal en een 7 tegen 7 WK-toernooi. Zelfs spelen in een indoorspeeltuin voor de jongste groep en zwemmen voor de oudere voetballers stonden op het programma.

Halverwege de week waren de technische staf en enkele spelers uit het vlaggenschip van de Roodgelen gevraagd de kinderen een echte Ter Leede 1 training te geven. Compleet met warming-up, pass en trapoefeningen, afwerken op het doel, rondootjes en partijspel.

Finales

De laatste dag van deze alweer 32e VoetbalVakantieWeek stond in het teken van de finales, waarbij de prijzen voor het hardste schot op doel, de meest gescoorde penalty's en natuurlijk het 7 tegen 7 WK-toernooi werden verdeeld. Hierna werd de trainingsweek met een groepsfoto op het hoofdveld afgesloten en het startsein voor het nieuwe seizoen gegeven.

Ukkentraining

Op zaterdag 27 augustus beginnen ook de jongste voetballertjes bij Ter Leede weer met hun training. Onder leiding van Jaap Schaap, die al meer dan 25 jaar het voetbal voor de jongste jeugdgroepen organiseert, zullen zij spelenderwijs de eerste beginselen van het voetbalspel leren. De allerjongsten van 4 en 5 jaar (Ukken) starten om 9.30 uur op veld 7 van sportpark De Roodemolen. Het meedoen aan de training is gratis. Voor de 6-jarigen heeft Ter Leede de EuroLeague, waar de jongens en meisjes door middel van trainingen en kleine, onderlinge partijtjes een seizoen lang voorbereid worden op het 'echte' voetbal in de F-competitie. Deze trainingen zijn op zaterdag vanaf 10.45 uur en woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. Meer informatie over de Ukken- en EuroLeague-trainingen staat op www.terleede.nl.

Spelers en speelsters van Ter Leede trappen het seizoen af. | Foto: pr.