Het Lohmanorgel is gerestaureerd en tijdens Open Monumentendag - op 10 september- te bewonderen. | Foto: pr.
Het Lohmanorgel is gerestaureerd en tijdens Open Monumentendag - op 10 september- te bewonderen. | Foto: pr. Foto: pr.

Bach en Brahms klinken uit 'nieuw' Lohmanorgel

Warmond n Adviseur Willem Jan Cevaal heeft afgelopen zondag het eerste orgelconcert verzorgd op het gerestaureerde Lohmanorgel in de Protestantse kerk, Herenweg 82 in Warmond. Cevaal speelde met verve werken van J. S. Bach en van zijn zoon C. Ph. E. Bach.

Op zaterdag 10 september, tijdens Open Monumenten- en Nationale Orgeldag, zullen de drie vaste organisten van de kerk en twee gastorganisten ook barok- en romantische muziek ten gehore brengen tussen 10 en 16 uur. Jong en oud kunnen het orgel komen bewonderen en er is gelegenheid om het orgel te bespelen. De kerk kan dan ook bezichtigd worden.


Nieuwe KBO-seizoen

Sassenheim n De vakantieperiode is bijna weer voorbij. Dit betekent dat voor de diverse KBO activiteiten een nieuw seizoen aanbreekt. Om belangstellenden te informeren over het nieuwe activiteitenseizoen organiseert KBO Sassenheim op maandagmiddag 29 augustus tussen 14.30 en 16.30 uur een informatiemiddag in zaal 5/6 van 't Onderdak. De activiteitenbegeleiders zijn aanwezig om iedereen te informeren en om op alle vragen antwoord te geven. Inschrijven voor activiteiten kan ook tijdens de bijeenkomst. Alle activiteiten staan ook open voor leden van andere KBO-afdelingen. Nog geen lid? Dat kan vanaf 50 jaar.

De eerste activiteit van het nieuwe seizoen start op donderdagmiddag 23 augustus met een klaverjas- en bridgemiddag eveneens in zaal 5/6.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van KBO Sassenheim via 0252-224126 of stuur een e-mail naar kbosassenheim.secretariaat@gmail.com.


Vierkamp Klaverjassen

Teylingen n Er is nog plaats voor mensen die zich willen aanmelden voor de Vierkamp Klaverjassen van de vier KBO-afdelingen Voorhout, Noordwijkerhout, de Zilk en Sassenheim. Bij dit jaarlijkse terugkerende evenement wordt een keer per acht weken in een van de dorpen gekaart. De wedstrijden zijn in competitieverband end duren van 10.00 tot 16.00 uur.

De start is op vrijdag 2 september in De Oude Tol in Sassenheim. De andere klaverjasdagen zijn op 25 november in Noordwijkerhout, op 13 januari in Voorhout en op 17 maart in De Zilk.

De kosten bedragen 15 euro per wedstrijd. In de prijs zijn koffie, thee en de lunch inbegrepen. Voor meer informatie of aanmelding, bel naar Joop Turenhout via 06-16316374 (Voorhout) of Bert van den Nouwland via 0252-864572 (Sassenheim).