Buurtbewoners vieren, samen met burgemeester Breuer, het 20-jarig bestaan van de Schoutenbuurt. | Foto: pr.
Buurtbewoners vieren, samen met burgemeester Breuer, het 20-jarig bestaan van de Schoutenbuurt. | Foto: pr. Foto: pr.

Felicitaties voor jarige Schoutenbuurt

Voorhout n 'Beter een goede buur dan een verre vriend' geldt zeker voor gemeente Teylingen en de Schoutenbuurt in Voorhout. Burgemeester Carla Breuer luisterde dan ook graag afgelopen zaterdag de lustrumborrel van de Schoutenbuurt op.

Twintig jaar geleden opende burgemeester Mirjam de Goeij de nieuwbouwwijk, gelegen rond het bestuurscentrum en het Voorhoutse station, met een feestelijke rondgang van muziekvereniging St. Cecilia. Bij het 12,5-jarige bestaan schonk burgemeester Sander Schelberg de wijk een boom. En nu was het de beurt aan burgemeester Carla Breuer om als officiële buurvrouw de buurt te feliciteren. De twintigste buurtverjaardag vond plaats bij café Welgelegen waar 70 (oud)bewoners en kinderen het slot van het lustrumjaar kwamen vieren. Eerder dit jaar is in april de verrassende fietstocht door de Bollenstreek gehouden, traditioneel georganiseerd door Jan van Bakel en Kees Zwetsloot.

Voorzitter Peter Vester van de bewonersvereniging keek in zijn lustrumtoespraak kort terug op het ontstaan van de wijk en het behartigen van de bewonersbelangen in het overleg met de gemeente Voorhout en bouwer Noorlander. Hij roemde het werk van de activiteitencommissie die er met zijn negenen ook na 20 jaar nog volop in slagen om de bewoners met te verbinden. Michiel van Doeveren stelde in zijn speech als voorzitter van de activiteitencommissie dat het belangrijk is dat mensen elkaar kennen in de wijk en plezier beleven aan leuke activiteiten. De nieuwjaarsreceptie, het zomerfeest en running dinners zijn vaste succesnummers in de Schoutenbuurt. Verder pleitte hij voor meer groen in de wijk nu er extra bebouwing is bijgekomen. De burgemeester beaamde dit en komt volgende keer graag met een mooie boom.Natuurlijk mocht ze niet met lege handen vertrekken. Omdat de wijk sportieve activiteiten hoog in het vaandel heeft staan, kreeg Breuer van Kees Zwetsloot het eerste exemplaar aangeboden van het lustrumboek met de twintig jaarlijkse fietstochten van de Schoutenbuurt. De burgemeester nam graag de uitnodiging aan om volgend jaar mee de fietsen. Verder kreeg zij van het ontvangstcomité een schitterende boeket bloemen.

De stemming zat er mede door het zonnige weer prima in bij de jarige wijk. Dat bleek ook bij de pubquiz waar alle deelnemers met rode en groene kaarten moeilijke vragen over de Schoutenbuurt moesten beantwoorden. Annelies Simonis kwam als winnaar uit de bus en kreeg ook het prachtige fietstochtenboek van de Schoutenbuurt cadeau. Het was nog lang feest in de wijk.