Jonathan en Mark met blindengeleidehond Lobbes. | Foto: pr.
Jonathan en Mark met blindengeleidehond Lobbes. | Foto: pr. Foto: pr.

Doppen inzamelen voor blindengeleidehond

Sassenheim n Hondenliefhebbers Mark en Jonathan (10 jaar) hebben plastic doppen gespaard voor de opleiding van blindengeleidehonden. De doppen worden hergebruikt voor het maken van pallets. Op deze manier steunen ze niet alleen een goed doel, maar dragen ze ook bij aan het milieu. De afgelopen maanden haalden de vrienden doppen op in hun woonwijk Overteylingen en ook familie en vrienden zamelden enthousiast in. Uiteindelijk konden ze in de laatste vakantieweek een hele vuilniszak vol doppen inleveren. Mark en Jonathan gaan door met sparen. Kijk voor meer informatie op www.geleidehond.nl/steun-ons/acties/doppen-sparen/ .


'Ondernemersfonds en WOZ gescheiden verantwoordelijkheden'

Teylingen n B&W herkent zich niet in de suggestie van de raadsfractie van Trilokaal dat er foutieve WOZ-aanslagen zijn verstuurd. De aanslagen zijn geheel conform de Wet WOZ en de geldende belastingverordeningen vastgesteld en verstuurd, zo antwoordt B&W op vragen die de fractie stelde over vermeende moeilijkheden rond de WOZ en de teruggave (retributie) van de betaalde WOZ-afdrachten door de Stichting Ondernemersfonds Teylingen aan bedrijven die vallen binnen de sectoren Zorg of Agrarisch en dus niet meedoen aan het fonds.

Door Nico Kuyt

De indruk wordt volgens B&W gewekt dat de aanslagen een relatie hebben tot de retributie. Dit zijn echter twee geheel gescheiden processen. De gemeente is verantwoordelijk voor de heffing van de OZB en het Ondernemersfonds voor onder andere het teruggeven. Het wel of niet verkrijgen van retributie is geen grond voor een bezwaar tegen de opgelegde OZB-aanslag. In verband met de regels voor privacy toetst de gemeente nog wel een aantal zaken als het gaat om gegevens die niet aan het fonds verstrekt mogen worden. De gemeente heeft elf vragen van ondernemers gekregen waarom zij geen retributie hebben ontvangen. Het gaat hierbij om ondernemers die van mening zijn dat ze vallen binnen de sectoren Zorg of Agrarisch, maar dat volgens B&W niet doen. De vragenstellers krijgen hierover een uitleg. De behandeling van vragen die gesteld zijn aan het fonds is een zaak van het fonds. Uit periodieke overleggen met het fonds komt naar voren dat vragen zo snel mogelijk worden beantwoord, aldus B&W.

_____________________________

Inzameling bij De Startbaan

Sassenheim n RK basisschool De Startbaan in Sassenheim doet mee aan de inzamelactie voor kleine elektrische apparaten van Wecycle. Leerlingen kunnen van september tot en met november kleine elektrische apparaten inleveren op school. Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten organiseert. Alle scholen die meedoen met de inzamelactie ontvangen een mooie beloning. De Startbaan kan kiezen uit een boekenpakket, een digitale camera of educatieve spellen. Ook doneert Wecycle voor elke deelnemende school een bedrag aan stichting Jarige Job.