De eerste groep voorafgaand aan de klim in de Bartholomeuskerk. | Foto: pr.
De eerste groep voorafgaand aan de klim in de Bartholomeuskerk. | Foto: pr. Foto: pr.

Torenbeklimming

Voorhout n Een groep enthousiaste klimmers heeft zaterdag genoten van het uitzicht vanaf de Bartholomeuskerk in Voorhout. De groep had een lot gekocht tijdens Paveivo. Onder leiding van Hans van den Berg en Ben Zwetsloot klommen ze naar het koor in de kerk. Daarna was het de beurt aan de loop boven het plafond van de kerk. Via de ventilatiegaten hadden de bezoekers een goed uitzicht over de binnenzijde van de kerk. Bij de galmgaten nabij de klokken kon men een luchtje scheppen en foto's maken. Na eerst moed verzameld te hebben, werd aan de klim naar de uurwerkzolder begonnen. Daar aangekomen bleek dat de moeite waard: een vrij uitzicht tussen de wijzers van de klokken op al de vier windstreken van Voorhout. Voor wie ook een keer de kerktoren wil beklimmen, is er goed nieuws. Er zijn plannen om in het komende jaar meer klimpartijen voor bezoekers te organiseren.


Bridge: Oranjedrive

Voorhout n Traditiegetrouw wordt er ook dit jaar tijdens de najaarsfeesten gebridged bij Cheers, waarbij mooie prijzen te winnen zijn voor de drie hoogst eindigende paren. Er wordt gespeeld in twee lijnen van maximaal zestien paren. De Oranjebridge is op maandag 12 september. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.nbbclubsites.nl/club/9022, een bericht sturen naar bridgeclubvoorhout@gmail.com of tijdens de zomerbridge, onder vermelding van de voorkeur voor de A- of B-lijn. De inschrijving sluit op zaterdag 10 september om 24.00u. Voor deze activiteit geldt vol is vol.

Bridgeclub

Er is op maandagavond nog ruimte om competitie spelen bij Bridgeclub Voorhout. Ook dan wordt er gespeeld in 2 lijnen. Voor meer informatie, stuur een e-mail naar bovenstaand adres.