Onder de nieuwe supermarkt en appartementen komt een parkeergarage. | Foto: pr.
Onder de nieuwe supermarkt en appartementen komt een parkeergarage. | Foto: pr. Foto: pr.

Bestemmingsplan voor nieuwe supermarkt en appartementen

Sassenheim n Er ligt een wijzigingsplan voor de nieuwbouw van de Dirk van den Broek supermarkt en de bouw van in totaal 38 appartementen in het centrum van Sassenheim. Het plan ligt tot en met 12 oktober ter inzage in het gemeentekantoor in Sassenheim.

Het nieuwbouwplan gaat over het gebied aan de Hoofdstraat, Concordiastraat en Kastanjelaan. Het bestaat uit drie delen. Allereerst wordt het parkeerterrein aan de Concordiastraat heringericht en geoptimaliseerd. Het parkeerterrein is gedeeltelijk eigendom van D-Winkels en gedeeltelijk eigendom van de gemeente. Dat deel wordt verhuurd aan D-Winkels.

De tweede fase is de bouw van een nieuwe supermarkt op de hoek van de Concordiastraat met de Hoofdstraat met een grootte van ongeveer 1.500 m2 en daarboven 27 appartementen verdeeld over drie bouwlagen. Onder het gebouw wordt een parkeerkelder gerealiseerd.

De derde fase is de bouw van ongeveer 400 m2 commerciƫle ruimte met ongeveer elf appartementen, waarvan acht sociale woningen, op de hoek van de Oude Haven met de Vaartkade.

Inloopavond

Het plan voor de eerste en tweede fase is uitgewerkt tot een Voorlopig Ontwerp en er is een wijziging van het bestemmingsplan opgesteld (voorontwerp). Het wijzigingsplan (voorontwerp) ligt van donderdag 1 september tot en met woensdag 12 oktober ter inzage in het Gemeentekantoor. Digitaal is het plan te vinden op de gemeentelijke website. Iedereen kan tijdens deze periode een inspraakreactie op het plan geven.

Op donderdag 1 september is van 19.00 tot 21.00 uur de inloopavond in het Gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. Omwonenden en belangstellenden kunnen daar hun vragen stellen.

Planning

De procedures voor de wijziging van het bestemmingsplan en benodigde vergunningen (fasen 1 en 2) nemen naar verwachting ongeveer een jaar in beslag. De bouwtijd bedraagt ongeveer anderhalf jaar. Daarna wordt de derde fase gerealiseerd. Deze past vrijwel volledig in het geldende bestemmingsplan.