De winnaars op een rij: Anton van Hensbergen (zilver), Gerrit den Haan (brons), Piet Nulkes (goud) en Mohammad Yousef (aanmoedigingsprijs). | Foto: pr.
De winnaars op een rij: Anton van Hensbergen (zilver), Gerrit den Haan (brons), Piet Nulkes (goud) en Mohammad Yousef (aanmoedigingsprijs). | Foto: pr. Foto: pr.

Piet Nulkes heeft de mooiste tuin op Elsgeest

Voorhout n Het bestuur van de Volkstuinvereniging Elsgeest gaat ieder jaar op zoek naar de mooiste tuin op het complex. Ook dit jaar zijn weer vijftien tuinen genomineerd, maar er kan er maar één de winnaar zijn. En dat is Piet Nulkes.

Nadat de genomineerde bekend zijn, gaat de jury aan de slag. Zij beoordelen de indeling van de tuin, de staat van paden, sloot en greppel en het onderhoud van de opstallen zoals schuur en/of kas.

De derde prijs is voor Gerrit den Haan, die zijn plaats moet delen met Wim van Werkhoven. De tuin van Anton van Hensbergen beloonde de jury met de tweede prijs. De eerste prijs is dit jaar weggelegd voor Piet Nulkes. Alle winnaars ontvingen een oorkonde, beker en bloembollenpakket.

Aanmoedigingsprijs voor Mohammad

Naast genoemde prijzen wordt er ook altijd een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een beginnend tuinder. Mohammad Yousef, vluchteling is uit Syrië en nu drie jaar woonachtig in Nederland, heeft van een tuin met duidelijk achterstallig onderhoud een mooie schone tuin gemaakt. Om zijn arbeid te belonen heeft hij de aanmoedigingsprijs gekregen, bestaande uit een oorkonde en een frambozenstruik.

Volkstuinvereniging Elsgeest is gelegen in het Sport- en recreatiepark Elsgeest in Voorhout en het wandelpad wat er doorheen loopt is een openbaar wandelpad en wandelaars die van de mooie tuinen willen genieten zijn dan ook van harte welkom.


KBO opent het seizoen

Sassenheim n KBO Sassenheim opent op woensdagmiddag 7 september het nieuwe seizoen met een optreden van Paul van Cleef en Roselle Louwers. Als het duo 'Back in Time' zingen ze bekende Nederlandse liedjes. De seizoensopening begint om 14.30 uur en is in de Tuinkamer (begane grond) van de Oude Tol. De entree bedraagt 3 euro voor KBO-leden en 6 euro voor niet leden.


Op maandagmiddag 5 september start om 14.30 uur de Hobbyclub in zaal 6 van 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40. Aanmelden is verplicht en kan via kbosassenheim.secretariaat@gmail.com of bel 0252-224126.