Een bonte botenparade in de gemeentehaven. De Warmondse Schippertjesdagen zijn van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september.
Een bonte botenparade in de gemeentehaven. De Warmondse Schippertjesdagen zijn van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september. Foto: pr.

Botenfeest

Warmond n Het tweede volle weekend van september staat in het teken van de 26ste Warmondse Schippertjesdagen. De gemeentehaven wordt weer omgetoverd tot een groot nautisch domein met onder andere sleepboten, bakdekkers, opduwers, stoomschepen en vele andere traditionele schepen. Het haventerrein staat vol met onder andere een feesttent met terras, dertig kramen van de nautische markt, de afdeling 'klassieke scheepsmotoren' en diverse oude ambachten. Ook zijn er deze dagen diverse zeemans,-en shantykoren te beluisteren.

Op vrijdag 9 september is de Hollandse avond, met meezingers voor iedereen. Op zaterdagavond 10 september is het optreden van The Undercoverband en er is een nieuw programmaonderdeel: het Vaar-iété avond op en rond de Leede. Op drie locaties zijn optredens met acrobatiek, klassieke muziek en pop. Het varende publiek kan gratis van de acts genieten. Het complete programma is te vinden op www.schippertjesdagen.nl.