Directeur Natasja Belt loopt samen met de leerlingen en met muzikale begeleiding van de Feesttoeters naar de locatie Diligence. | Foto: EL
Directeur Natasja Belt loopt samen met de leerlingen en met muzikale begeleiding van de Feesttoeters naar de locatie Diligence. | Foto: EL Foto: Esther Luijk

Met de muziek voorop naar nieuw klaslokaal

n Bolwerk breidt uit naar locatie aan Diligence

Sassenheim n Sinds het begin van het nieuwe schooljaar heeft Het Bolwerk uit Sassenheim er een nieuwe locatie bij. De basisschool kon het groeiend aantal leerlingen niet meer aan en klopte aan bij de gemeente om het ruimteprobleem op te lossen. Die heeft Het Bolwerk het schoolgebouw aan de Diligence toegewezen, het gebouw dat eerder dit jaar werd verlaten door basisschool de Rank. Op donderdag liepen kinderen en hun ouders in een symbolische, feestelijke stoet naar hun nieuwe locatie.

Door Esther Luijk

Natasja Belt, directrice van Het Bolwerk, is blij met de extra ruimte. "Het was echt nodig, want we kampten al langer met ruimtegebrek. We hadden zelfs de docentenkamer al tot klaslokaal omgebouwd. Dit jaar zouden we een elfde groep moeten starten op de locatie aan de Menneweg, terwijl we maar acht lokalen hebben. We hebben nu zestig leerlingen overgebracht naar de locatie aan de Diligence, verdeeld over de groepen 1-2, 3-4 en 5-6." Bang voor verdeeldheid onder de twee locaties is Belt niet. "We zijn nog steeds één school en zo voelt iedereen het ook. De communicatie is goed en iedereen die is overgeplaatst naar de Diligence-locatie voelt zich nog steeds onderdeel van Het Bolwerk. Van de zomer is het hele gebouw opgeknapt en in de kleuren van Het Bolwerk geschilderd, dus we zijn echt een eenheid."

Lisette Vink, juf van de nieuwe groep 3-4, is erg gelukkig met de verhuizing. Zij werkte vier jaar op de Menneweg, maar is nu juf bij de nieuwe locatie. "Het gaat goed hoor! De leerlingen passen zich snel aan dus iedereen is vrij snel gewend. Iedereen heeft nu meer ruimte, zowel de docenten als de leerlingen. Dat is erg fijn. Vorig jaar had ik enkel in groep 3 al 27 leerlingen. Dit schooljaar zitten er in totaal 13 jongens en meiden in de gezamenlijke groep 3-4, dus het is heerlijk rustig nu!"

Ook Maud (9) uit groep 6 is tevreden met haar overplaatsing. "Ik mis de andere school wel een klein beetje, want het was gezellig druk. Maar ik vind het ook wel weer leuk, want nu heb ik weer allemaal nieuwe klasgenoten en ik woon een stuk dichterbij. Die nieuwe groep vind ik wel leuk, want acht jaar met dezelfde mensen in een groep word je ook zat!"

Op woensdag 14 september is de officiële opening en een open ochtend voor iedereen die belangstelling heeft en de opgeknapte lokalen aan de Diligence graag van binnen wil zien.