Het is dringen bij de panelen, waar medewerkers uitleg geven over de mogelijke plannen. | Foto: Nico Kuyt
Het is dringen bij de panelen, waar medewerkers uitleg geven over de mogelijke plannen. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Veel belangstelling voor conceptplan Digros

Sassenheim n De inloopavond over de plannen voor de nieuwbouw van Dirk van den Broek Supermarkt op donderdag in het Gemeentekantoor, had aan belangstelling niet te klagen. De meningen over de plannen liepen uiteen.

Door Nico Kuyt

Vorige week werd een 'voorlopig' ontwerp van de nieuwbouw en een 'voorontwerp' van het bestemmingsplan getoond om de ontwikkeling op de oude locatie van de supermarkt tussen de Concordiastraat, Hoofdstraat en Kastanjelaan mogelijk te maken. Op dit moment loopt de periode van inspraak, waarna aanpassingen nog kunnen plaatsvinden. Uiteindelijk gaat de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vaststellen. Op de locatie komt op de begane grond de grotere supermarkt met een meer uitgebreide opslag erachter. Er komt een parkeerkelder met in- en uitgang op de Concordiastraat. Erboven staan drie bouwlagen met in totaal 27 appartementen gepland. Het parkeerterrein aan de Concordiastraat krijgt een nieuwe inrichting. De gevel wordt in verschillende kleuren steen uitgevoerd en op het dak is een soort binnenplaats met groenbekleding bedacht voor de bewoners. De meeste appartementen krijgen een balkon en waar niet mogelijk, een loggia, een ingebouwd balkon achter de gevel. Het aanpassen van bestemmingsplan, het aanvragen van de vergunningen en de bouw zal ongeveer tweeënhalf jaar duren. Rond de oplevering start de laatste fase van het bouwproject: de realisatie van een complex op de hoek van de Oude Haven met de Vaartkade. Daar komen ongeveer elf appartementen met een kleinere daktuin. Het is nog niet bekend wat op de begane grond gevestigd wordt.

Positief

Uit de zaal klonken positieve geluiden. "Ik vind het prachtig. Heel mooi", zo uitte een vrouw na een langdurig bestuderen van het tekeningenboek. Een buurvrouw van het toekomstige complex koesterde evenwel een heel andere mening. "Mooi? Ik kan er wel de fik in steken", klonk het iets ontstemd. Het blijkt dat zij maar een zeer smalle slop heeft en er valt volgens haar geen onderhoud meer te plegen aan de woning als volgens de huidige plannen gebouwd wordt. Een andere buurman keek ook wat bezwaarlijk naar wat er naast hem gaat komen. Een vierde hield het bij een praktische noot en miste plekken om de fietsen te stallen voor de bewoners van de appartementen. Van de mogelijkheid om reactieformulieren in te vullen werd driftig gebruik gemaakt. Deze worden, samen met de overige reacties, de komende tijd verwerkt en het plan eventueel nog aangepast.