Het fietspad langs het spoor wordt geschikt gemaakt voor de ontsluiting van hulpdiensten. | Foto: Nico Kuyt
Het fietspad langs het spoor wordt geschikt gemaakt voor de ontsluiting van hulpdiensten. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Fietspad wordt geschikt gemaakt voor ambulance en brandweer

n Fiat voor nieuwe ontsluiting voor hulpdiensten Veerpolder

Warmond n De raadscommissie Ruimte kon helemaal akkoord gaan met het aanbrengen van een tweede ontsluiting voor hulpdiensten in de Veerpolder.

Door Nico Kuyt

De Veerpolder heeft op dit moment maar één ontsluiting en die loopt via de Padoxlaan. Een onwenselijke situatie, want er komt steeds meer drukte in het gebied. Zo is er de indoorspeeltuin gevestigd. Een extra ontsluiting wordt nu gerealiseerd door een verbreding en geschikt maken van het Veerpolderpad, het fietspad tussen Warmond en Leiden langs het spoor. De commissieleden waren er allemaal voor, want de veiligheid is in het geding. Bert van Leeuwen (CDA) verbaasde zich zelfs dat het nu pas wordt gerealiseerd. Er verblijven op dat klein stukje Warmond veel mensen. Fred Koot (D66) hikte nog wel tegen de behoorlijke investering van 100.000 euro. Is een ontsluiting via het water niet mogelijk en waarom betaalt Leiden niet mee? De Leidse Merenwijk profiteert omgekeerd toch ook van de Warmondse brandweerwagen? Maar Joost van Doesburg (PvdA) geloofde niet dat die ene brandweerauto uit Warmond nu voor Leiden enige soelaas biedt. Leiden beschikt zelf over een grote kazerne. Wel vond Van Doesburg dat er gekeken zou moeten worden of er niet nog meer gebieden in de gemeente zijn waar de veiligheid getart wordt. Maar volgens wethouder Bas Brekelmans weet de brandweer best wel of er zulke plekken zijn. B&W zal het punt inbrengen in het eerstvolgende regionale brandweeroverleg.

Beste optie

Als reactie op de suggestie van Koot over een toegang via het water, gaf Brekelmans aan dat dat stuit op allerlei moeilijkheden. Er is goed naar gekeken en over land is de goede optie. Ook is het zo ingericht dat het geen sluiproute wordt. Een andere vraag van Koot, of er niet meer eenvoudige oplossingen zijn, zoals een ontsluiting via het terrein van de ijsbaan, daar is ook op gestudeerd. Wanneer de ijsbaan in de wintermaanden in gebruik is, blijkt dat namelijk een barrière op te werpen. Met het akkoord van de commissie gaat het pad naar de gemeenteraad voor een definitieve klap zonder het verder nog te bespreken. De planning is om nog dit jaar de aanpassingen uit te voeren.