Afbeelding
Foto: pr.

Twee generaties in een complex

Warmond n Woningcorporatie Warmunda start volgend jaar met de bouw van 'twee-generatie' woningen op de hoek van de Herenweg en de Van Duvenvoordestraat. De huurwoningen zijn bedoeld voor twee generaties: huurders vanaf 55 jaar en ouderen van boven de 80 jaar. Er komt ook een ontmoetingsruimte voor senioren.

De nieuwbouw van 33 sociale huurwoningen is bedoeld voor senioren in verschillende leeftijdsklassen. Het betreft sociale huurwoningen, bestemd voor mensen met een inkomen van maximaal 39.000 euro per jaar. Het 'twee-generatie wonen' is voor twee doelgroepen, vertelt Warmunda-bestuurder Marja Duiverman het. ''Hier komen vitale mensen te wonen vanaf zo'n 55 jaar en daarnaast de generatie van hun ouders: 'echt' oude mensen van boven de 80-85 jaar, die voorheen zouden nadenken over een verzorgingshuis."

Warmunda wil de plannen voor woningen graag definitief invullen in samenspraak met toekomstige huurders en nodigt geïnteresseerden uit zich te melden. Huurders van Warmunda krijgen voorrang bij de verhuur van de woningen en komen ook in aanmerking voor een 'doorstroomaanbod'. Dat betekent dat het de nieuwe huurprijs wordt aangepast om het verschil tussen de huidige en nieuwe huur te overbruggen.


Toch nog hoop voor rondje Kaag

Warmond n Al ver voor de gemeentelijke fusie in 2006 was er sprake van, maar het kwam nooit van de grond. Maar nu is wethouder Kees van Velzen hoopvol dat het rondje Kaag toch nog gerealiseerd kan worden. Vanaf de wal is de Kaag moeilijk te beleven voor de inwoner en toerist. Diverse pogingen zijn ondernomen om dat te verbeteren. Zoals een uitzichtpunt bij de voormalige vuilnisbelt aan het einde van de Menneweg. Maar de hoop voor wat meer beleving voor wandelaar en fietser lijkt toch niet helemaal ijdel te zijn. Van Velzen heeft de afgelopen tijd gesprekken met de verschillende partijen gevoerd. In de afgelopen raadscommissie Bestuur vroeg Rose Marie Keijzer (D66) naar de voortgang ervan en de wethouder kon melden dat aan het einde van het jaar een gehouden onderzoek naar de raad komt op welke wijze het haalbaar is en hoe het eruit zou kunnen komen te zien. "Het ziet er op dit moment buitengewoon goed uit. Aan het eind van het jaar kunt u de afweging maken of u onze mening deelt", aldus Van Velzen. (NK)