Het presidium met achter de volle publieke tribune met vertegenwoordigers van de ijsclubs. | Foto: Nico Kuyt
Het presidium met achter de volle publieke tribune met vertegenwoordigers van de ijsclubs. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Politiek gaat praten over bijdrage voor skeelerbaan

Warmond n De raadscommissie Welzijn gaat op maandag 10 oktober spreken over de mogelijkheid voor een skeelerbaan op de ijsbaan in Warmond.

Het ingediende burgerinitiatief van de gezamenlijke ijsclubs in Teylingen kreeg vorige week het fiat van het presidium voor een behandeling. De ijsliefhebbers willen de baan zodat ook in de zomer getraind kan worden. Van de gemeente wensen zij een eenmalige bijdrage van 125.000 euro. De publieke tribune zat tijdens de zitting van het presidium vol met (bestuurs)leden van de clubs. Het was een korte zit, want de afhandeling duurde slechts één minuut. De bezoekers dachten waarschijnlijk dat het al in presidium inhoudelijk besproken zou worden, maar dat gaat pas volgende maand in de commissie gebeuren. Vervolgens komt het, of als een bespreekstuk, of als een hamerstuk in de gemeenteraad van 27 oktober. Daar valt uiteindelijk de definitieve beslissing. (NK)


Fanatisme en lol gaan samen bij Forwodians

Voorhout n 'Basketbal is de allerleukste sport', zegt de 11-jarige Daan die net klaar is met zijn training bij het mixed team onder 12 van Forwodians. Het basketbalseizoen is net begonnen en de club uit Voorhout heeft nog plek voor jonge sporters en sportsters.

Ook al vinden de kinderen het dribbelen best zwaar, het sliden nog een beetje moeilijk en ook de bal, vol enthousiasme en fanatiek trainen ze vijf kwartier lang met hun twee coaches. Tijdens de training vertelt Merel dat ze het heel erg leuk vindt. "Hier zijn ze tenminste streng, er wordt echt ingelopen," zegt ze. "Merel is een fanatiek meisje dat graag sport", voegt haar moeder toe. Aan het eind van de training komt Merel stralend het veld af. Dit was haar tweede training bij de Forwodians. Ze steekt twee duimen omhoog: "Het was helemaal top".


Feline trainde voor de zomer al een paar keer mee bij coach Fred. Ze vindt basketbal een geweldig spelletje. Tijdens een oefening liggen ze op gun rug en gooien ze de bal met een hand omhoog. Vangen mag met twee handen. Feline heeft de grootste lol. Eerst omdat ze de bal telkens te hoog gooit of de verkeerde kant uit gooit. Maar als het dan eindelijk lukt en zij de bal een aantal keer keurig recht omhoog gooit en weer vangt schalt haar stem blij door de sporthal: "Kijk, ik kan het!".

Bij de Forwodians-jeugdteams van Onder 14, Onder 12 en Onder 10 hebben nog plek voor nieuwe spelers.
De kinderen spelen en trainen volgens de STAR-waarden van de Nederlandse Basketbal Bond.STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Kinderen die het leuk vinden, kunnen een paar keer komen kijken bij een training. Neem voor meer informatie contact op met de Technische Commissie via tc@forwodians.nl.

Geconcentreerd doen Daan, Feline en Merel de basketbaloefening. | Foto: pr.