Emilio Guzman fantaseert er op los tijdens zijn show 'Alle mensen verzamelen!'. | Foto: pr.
Emilio Guzman fantaseert er op los tijdens zijn show 'Alle mensen verzamelen!'. | Foto: pr. Foto: pr.

Droom mee met Emilio Guzman in t' Onderdak

Sassenheim n Emilio Guzman speelt op zaterdag 17 september de voorstelling 'Alle mensen verzamelen' in 't Onderdak in Sassenheim.

Guzman won in 2014 de Neerlands Hoop, dé cabaretprijs voor de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. En in 2010 sleepte hij de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival in de wacht, waarna hij met succesvolle voorstellingen 'Doen en laten' en 'Een dunne dekmantel' door het land tourde.

Alle mensen verzamelen!

Emilio Guzman wordt van kleins af aan een dromer genoemd. Vaak werd hij de klas uitgestuurd omdat hij uit het raam zat te staren. Wat hij niet erg vond, want op de gang kon hij ongestoord verder gaan met dagdromen. Ook nu nog is hij soms plotseling verdwenen in zijn fantasie. In de realiteit stapt hij dan zomaar de verkeerde trein in, loopt hij tegen een lantarenpaal, of antwoordt hij: "welterusten", als een kassameisje hem vraagt of hij nog een bonnetje wil. Vaak als Emilio hardop droomt, wordt hij afgeserveerd als fantast. Dan krijgt hij saaie woorden te horen als: crisis, cijfers, financiële haalbaarheid. Saai, saai, saai! Als Emilio dan al niet in slaap is gevallen, dan is hij wel weer verdwenen in zijn eigen fantasie. Maar op het podium is alleen Emilio aan het woord. Daar kunnen saaie mensen hem niet onderbreken. De fantast gaat los! En met een beetje fantasie lost hij daarbij alle wereldproblematiek in een keer op. Dus: Alle mensen verzamelen!

Daarnaast is Guzman al ruim tien jaar lid van comedy gezelschap De Comedytrain. Als tekstschrijver heeft Emilio onder andere meegeschreven aan de voorstellingen van zijn broer Javier en bedacht, schreef en speelde hij ook mee in de fantasy­comedy 'In Den Gulden Draeck' op HumorTV.


Expositie Mieke Sampers

Warmond n Kunstenares Mieke Sampers exposeert van 7 september tot en met 9 oktober in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van haar tentoonstelling is op zondag 11 september om 14.00 uur en wordt verricht door Lodewijk Grooters, voorzitter van de Stichting Veteranen Duin en Bollenstreek.

Mieke Sampers (Warmond, 1946) volgde haar opleidingen onder andere aan de Vrije Academie in Sassenheim en de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2005 studeerde zij af in Den Haag met als thema Goed en kwaad of wel oorlog en vrede. Als kind werd zij geconfronteerd met beelden op de televisie van de Tweede Wereldoorlog. Ze stonden en staan nog steeds op haar netvlies. Het gevoel van machteloosheid wat zij als kind voelde had plaats gemaakt voor actie. Gedurende haar studie hield dat onderwerp haar bezig en kwam zij in aanraking met het boekje "In Flanders Fields" van Herwig Verleyen. Dit boek heeft haar leven veranderd en haar artistieke werk vormgegeven. Haar eerste monumentale schilderij van gemengde technieken bestond uit 121 kapotgeschoten klaproosschilderijtjes. Het aantal 121 heeft te maken met het feit dat op 11 november om 11 uur het vredesverdrag ondertekend werd en het vuren gestaakt. De voetsporen van soldaten, klaprozen en hoefijzers zijn nog steeds de basis van haar doeken.

De galerie in Het Oude Raadhuis is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.