Afbeelding
Foto: pr.

Dans La Maison

Sassenheim n 'Dans La Maison' is de eerste film van het nieuwe seizoen in 't Onderdak. De voorstelling op donderdag 8 september begint om 20.15 uur. De film gaat over een Franse leraar, die ontmoedigd raakt door het ingeleverde huiswerk van zijn nieuwe leerlingen, op het werk van één leerling na. Deze leerling verkiest een onopvallende plek achterin het klaslokaal, maar hij heeft een scherp gevoel voor observatie en heeft voyeuristische neigingen. Hij wordt door de leraar aangemoedigd om een reeks essays te schrijven over de leefwereld van de familie van een klasgenoot, en over die van de leraar. In een subtiel spel raken realiteit en fictie met elkaar verweven. Maar welke donkere intenties verbergt deze leerling en hoe ver zal hij gaan met zijn plan?

De toegang bedraagt 5 euro. Voor reserveren of informatie: www.hetonderdak.nl.


Big Caz&the Bobs

Sassenheim n Met zijn grote kuif en bruisend van energie, dendert Big Caz, samen met zijn Bobs, over op zaterdag 10 september op het podium van 't Onderdak. Een rock 'n roll sensatie met een knipoog. De band neemt het publiek mee door de tijd van de petticoats, vetkuiven en jukeboxen. Elvis Presley, Chuck Berry, Fats Domino, Buddy Holly, Chubby Checker, The Everly Brothers en vele anderen. Big Caz & the Bobs staan garant voor een geweldige show in de fifties en sixties stijl. Sfeer en spektakel voor jong en oud, om op te dansen en om naar te kijken. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk Voor de kaartverkoop, kijk op www.hetonderdak.nl. Verkoop aan de zaal start 45 minuten voor aanvang.


Poëzie-concert

Warmond n De in Warmond woonachtige dichter Tjeerd Buwe (op de foto) heeft al een aantal dichtbundels uitgegeven. Ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag is een selectie van zijn gedichten opnieuw uitgegeven onder de titel 'Gedachtegoed'. Op zondagmiddag 11 september vanaf 15.30 uur leest de dichter voor uit deze bundel in de Cultuurzaal van Sijthoff, Doezastraat 1B in Leiden. Het programma wordt omlijst door de Canadese pianiste Deborah Pardy die steeds na een aantal gedichten een passend werk zal spelen. Op deze wijze ontstaat een poëzie-concert. De entree bedraagt 7,50 euro. Reserveren is mogelijk via info@sijthoff-leiden.nl.