Ruud van der Loos maakte enige jaren geleden een serie kleurenfoto's van de gebrandschilderde kerkramen van de firma Nicolaas en de Warmondse kunstenaar Pieter Geraedts. | Foto: pr.
Ruud van der Loos maakte enige jaren geleden een serie kleurenfoto's van de gebrandschilderde kerkramen van de firma Nicolaas en de Warmondse kunstenaar Pieter Geraedts. | Foto: pr. Foto: pr.

Boek: 'Matthias te Kijk 03'

Warmond n In de St. Matthiaskerk van Warmond wordt op zaterdag 10 september de derde versie van het boek 'Matthias te Kijk' gepresenteerd. In dit kleurrijke fotoboek wordt de volledige tekst gebruikt van het gelijknamige boekje van pastoor J.A.M. Saulenn, dat hij in 1983 schreef over de iconen en symbolen in deze kerk.

Ruud van der Loos maakte enige jaren geleden, in opdracht van het parochiebestuur, een serie kleurenfoto's van de prachtige gebrandschilderde kerkramen van de firma Nicolaas en de bekende Warmondse kunstenaar Pieter Geraedts.

Omdat het thema van de Open Monumentendagen dit jaar 'Iconen en Symbolen' is, besloot Van der Loos om tekst en beeld samen te voegen in een zestig pagina's informatief en kleurrijk boek, dat in de kerk aan de Herenweg 76 op zaterdag 10 september te bekijken en te bestellen is.