Afbeelding
Foto: pr.

Bezoek molen De Broekdijk

Warmond n Molenaar Ben en zijn vrouw Marije nodigen bezoekers uit om op zaterdag 10 en zondag 11 september hun molen De Broekdijk te bezoeken. De Zuid-Hollandse bovenkruier is pas gerestaureerd en na 25 jaar, aldus Ben, is de naam 'De Broekdijk' eindelijk weer op de baard geschilderd. Dit jaar doet de molen voor het eerst mee met de Open Monumentendagen. De Broekdijkmolen is wandelend of fietsend te bereiken, vanuit Warmond via de brug naar de Veerpolder richting ijsbaan en dan links langs het golfterrein en het water (de Groote Sloot).


OMD 2016: Iconen en symbolen

teylingen n Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Dit jaar is het thema 'Iconen en symbolen'. Meer dan 4.000 monumenten in heel Nederland zijn gratis toegankelijk.

Open Monumentendag is in 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en maakt deel uit van de European Heritage Days.

Ook in andere dorpen in de Duin- en Bollenstreek zijn monumenten voor het publiek geopend. Kijk voor het complete overzicht van alle activiteiten op www.openmonumentendag.nl.