Wethouder Kees van Velzen speldt Cees Colijn de Zilveren Barensteel op. | Foto: pr.
Wethouder Kees van Velzen speldt Cees Colijn de Zilveren Barensteel op. | Foto: pr. Foto: pr.

Barensteel als verrassing op zeventigste verjaardag

n Zilveren Barensteel voor Cees Colijn

Voorhout n De feestzaal van Hotel-café-restaurant Boerhaave zat zondag vol met familie, vrienden en genodigden. Rond vijf uur meldde er zich plotseling een ongenode -maar welkome- gast. Wethouder Kees van Velzen had namens de gemeente Teylingen een klein maar waardevol cadeautje in zijn binnenzak meegenomen voor Cees Colijn.

Door Piet van Kampen

Het gezellige geroezemoes verstomde toen de bewindsman het woord nam. Daar stonden zij beiden zij aan zij. Twee markante Voorhouters, de wethouder en jarige job Cees Colijn. De ingetogen glimlachende jarige liet het allemaal over zich heen komen.

Willem-Alexander

In zijn speech somde Van Velzen op wat Colijn als vrijwilliger voor de gemeente, voor Foreholte en de Oranjevereniging allemaal betekende in de afgelopen jaren. Een waslijst van activiteiten. Toen onze koning – destijds nog prins Willem Alexander- in het huwelijk trad met Maxima stond er een enorme blikvanger in de tuin van de Agnes. Enkele jaren later toen er een kleine prins of prinsesje op komst was, wederom een joekel van blikvanger op dezelfde plek. Toen bekend werd dat het de kleine Amalia was, werd de tekst á la minute aangepast. Cees Colijn was de grote man achter deze projecten die zelfs landelijk nieuws waren en ruime aandacht kregen in De Telegraaf.

Gouden handen

Colijn heeft gouden handen en heeft zich als vrijwilliger zeer verdienstelijk gemaakt. De bouw van de kleedkamers bij v.v. Foreholte, het regelen van evenementen bij de club, wekelijks klussen voor de Oranjevereniging, inzetten voor het kindercorso, hand- en spandiensten voor de Bartholomeuskerk, de wandelvierdaagse, het is een scala aan activiteiten die hij op zijn conto heeft bijgeschreven.

In 2010 werd hij al 'Vrijwilliger van het jaar' en nu kwam deze gemeentelijke erkenning daar nog eens bij. Dik en dik verdiend.

Colijn zal zich deze bijzondere verjaardag nog lang heugen: "Ik ben blij verrast en zeer vereerd met deze onderscheiding".