Theo Onderwater ontvangt de Piet van de Hulst Trofee van OV-voorzitter Paul Jochemsz. | Foto
Theo Onderwater ontvangt de Piet van de Hulst Trofee van OV-voorzitter Paul Jochemsz. | Foto Foto: pr.

Najaarsfeesten van start met duivenvlucht

Voorhout n Met de 36e Oranje Vlucht, gelost in Meer te België, startte zaterdag het eerste onderdeel van de 70ste Najaarsfeesten van de jubilerende Oranje Vereniging Voorhout.

Aangekomen in Meer zijn alle duiven vanaf 11.15 op de seconde nauwkeurig één voor één gelost met een tussentijd van 2 minuten. Na aankomst van de twee duiven per deelnemer is de gemiddelde snelheid nauwkeurig berekend via een ingewikkelde procedure.

De Piet van de Hulst Trofee gaat dit jaar naar Theo Onderwater. Zijn duif vloog 2464,46 meter per minuut. Onderwater heeft deze wisseltrofee een jaar lang in zijn bezit. Johan Jongbloed ontving de tweede prijs. Voor Wim en Ria van de Kooy was er de derde prijs.

Autopuzzelrit

Op de zaterdagavond trok de autopuzzelrit een recordaantal deelnemers van 93 teams. Organisator Hans Keuning en zijn hulptroepen zijn er in geslaagd om weer een spannende puzzelrit uit te zetten. In de kantine van voetbalvereniging Foreholte werd met spanning gewacht op de uitslag, die net na middernacht bekend werd gemaakt. Na de uitleg van de rit werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Paul Jochemsz. Theo en Jan-Willem Arentshorst wonnen de eerste prijs in de Klasse A met gevorderden (200 strafpunten). Met 246 strafpunten zijn Liber en Mary Bontje tweede. Hans Bob Zwetsloot werden derde (270 strafpunten). In de beginnersgroep konden Sam Oosterveer en Lisanne Korpelshoek (184 strafpunten) de autopuzzeltitel ophalen. Henk en Jaap van Diermen werden tweede en Milene van Kampen en Esmee Teeuwen ontvingen de derde prijs. De aanmoedigingsprijs is uitgereikt aan Eric en Drahuska van der Veld (586 strafpunten).

Ringsteken

De zondagmiddag stond weer in het teken van het ringsteken. Op het terrein van Rijvereniging en Ponyclub 'De Voorruiters' probeerden zo'n 20 deelnemers te pony of paard en 34 deelnemers op tractoren zoveel mogelijk ringen te steken. Te pony/paard was de eerste prijs voor Marije Vendel. Zij versloeg, na barrage, Nikita Slingerland. Isabelle Gotz eindigde als derde. Bij het ringsteken op de tractor ging Gijs Pieters met de eerste prijs naar huis. Neil Knight werd tweede en Sjaak Ninaber derde.

Deze week zijn de Najaarsfeesten in Voorhout in volle gang. Voor het complete programma, kijk op www.oranjeverenigingvoorhout.nl. Stuur ook een mooie foto in: redactie@deteylinger.nl.