De jaarlijkse parkdienst is in Park Rusthoff en wordt gezamenlijk verzorgd door de kerken uit Sassenheim. | Foto: pr.
De jaarlijkse parkdienst is in Park Rusthoff en wordt gezamenlijk verzorgd door de kerken uit Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Parkdienst in Rusthoff

Sassenheim n De Oranjevereniging en de gezamenlijke kerken van Sassenheim ontvangen zondagmorgen 18 september iedereen zeer gastvrij in park Rusthoff voor de dertiende editie van de parkdienst. Een mooie traditie om de najaarsfeesten in Sassenheim te starten met een oecumenische dienst in de open lucht midden in park Rusthoff. De dienst begint om 10.00 uur.

Gospelkoor Soul2Soul zal medewerking verlenen aan deze dienst. Vóór aanvang van de dienst zullen zij al te horen zijn en tijdens de dienst zullen zij ook optreden en de samenzang begeleiden. Pastoor Peter Owel van de Pancratiuskerk en dominee Tim Moll van de Protestantse Gemeente Sassenheim zullen de voorgangers zijn. Het thema van de dienst is 'Gastvrijheid'. Een thema dat veel mensen zal aanspreken in 2016, gezien de situatie in de wereld. Hoe gastvrij zijn wij in Nederland, in Sassenheim? De opbrengst van de collecte zal zijn voor de Stichting Syrische Vrouwen in Nederland. Initiatiefneemster van deze stichting is Araa al Jaramani, zelf vluchteling en in korte tijd zeer succesvol in Nederland geïntegreerd. Deze stichting verzorgt in Sassenheim, in buurtkamer SassemBourg van Welzijn Teylingen, cursussen Nederlands en integratie.

Nieuw dit jaar is dat de kinderen van de basisschool tijdens de dienst naar de Havenkerk gaan om daar met elkaar met het thema 'Gastvrijheid' bezig te zijn.

Bij slecht weer zal uitgeweken worden naar de Pancratiuskerk. Dit wordt gecommuniceerd via de websites van de Oranjevereniging en de kerken. Ook informeert de organisatie bezoekers bij de entree van Park Rusthoff.


'De dorstigen laven' in de Bartholomeuskerk

Voorhout n In december vorig jaar vond in de rooms-katholieke gemeenschap wereldwijd de opening plaats van het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Gedurende dit jubeljaar dat tot 20 november duurt, organiseert de Parochie Sint-Maarten (Noordwijk-Noordwijkerhout-Teylingen) een aantal bijeenkomsten, waarop de 'Zeven werken van barmhartigheid' centraal staan. Elk van de zeven parochiekerken besteedt gedurende het jaar in toerbeurt bijzondere aandacht aan een van de zeven werken. De Noordwijkse kunstschilder Daniël Tavenier heeft elk van de zeven werken op schilderdoek gebracht.

Op zondag 18 september om 10.00 uur staat tijdens de viering in de Bartholomeuskerk in Voorhout het werk 'De dorstigen laven' centraal. Via het venster van barmhartigheid zal het betreffende schilderij worden getoond. Ook zijn de schilderijen "De doden begraven" en "Gevangenen bezoeken" te bewonderen. Tijdens de vieringen worden de activiteiten van de betreffende kerk rond het centraal staande werk nader toegelicht. Na de viering zijn de schilderijen nog veertien dagen in de kerk te zien.