Wendy Smits scoort in totaal negen keer in Eindhoven. | Foto: pr.
Wendy Smits scoort in totaal negen keer in Eindhoven. | Foto: pr. Foto: pr.

Een prima start voor handbalsters Foreholte

Voorhout n In de eerste ronde van de Eerste Divisie hebben de handbaldames van Foreholte de lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen P.S.V overtuigend gewonnen.

20         P.S.V

30         Foreholte

Foreholte had moeite om in de competitie roes te komen. Tijdens de oefenwedstrijden werd veelal gewisseld, zodat de speelsters niet hele wedstrijden speelden. Nu werd er vanuit een basis gestart en werd er tactisch gewisseld. P.S.V. bleek vooral met hun manier van verdedigen een lastig te bespelen tegenstander. Er werd veel aan de Voorhoutse shirtjes getrokken en niet op de bal verdedigd. Daarbij was de Eindhovense aanval veelal onvoorspelbaar. Foreholte reageerde geregeld te laat op de verrassende schoten uit de tweede lijn. Aanvallend was het aan Wendy Smits te danken, dat Foreholte P.S.V. bij kon blijven, want zij profiteerde van de ruimte die gecreƫerd werd door de goed bewegende cirkelloopsters . Niettemin werd Smits flink aangepakt door P.S.V., maar ging Foreholte wel met een kleine voorsprong (14-16) de rust in.

In de tweede helft een beter draaiend Foreholte. Gelijk na de rust moesten kort na elkaar twee speelsters van P.S.V. voor twee minuten naar de kant, zodat Foreholte de voorsprong kon uitbreiden naar 14-19. In deze tweede helft was het woord aan Dana Vincenten met in totaal 11 scores, waarvan 5 benutte penalty's. Ook in de verdediging was zij samen met Britt van Leyden een ware plaag voor P.S.V. Keepster Mayra de Boer keepte een prima tweede helft en de speelsters begonnen zich steeds beter in hun element te voelen. Na 15 minuten was het verschil nog steeds 5 scores (18-23), maar het laatste kwartier was Foreholte van grotere klasse. Het verschil werd uiteindelijk 10 doelpunten met een eindstand van 20-30. Op zaterdag 17 september volgt de tweede competitiewedstrijd in de Tulp in Voorhout, om 19.30 uur tegen Hellas.

Scores: Dana Vincenten (11), Wendy Smits (9), Marisha v.d. Geest (3), Lot van Kampen (2), Nikki vd Post, Naomi Hoogervorst, Lisanne Ruiter, Kim Schuurbiers en Mariska Poot (allen 1).