Afbeelding
Foto: pr.

Niels Langeveld leidt Eurocup

Sassenheim n Een sterke kwalificatie, een zege in de eerste en een zevende positie in de tweede race hebben autocoureur Niels Langeveld weer aan de leiding gebracht in het tussenklassement van de SEAT Leon Eurocup. Hoewel de Sassenheimer nog niet eerder op de Red Bull Ring reed, wist hij in de kwalificatie met een derde startplek de basis te leggen voor twee goede races. Met nog twee evenementen te gaan, volgend weekend op de Nürburgring en in november in Barcelona, heeft Langeveld nu acht punten voorsprong op zijn grootste concurrent voor de titel, de ervaren Noor Stian Paulsen.


Kalkman plaatst zich voor Texel

Warmond n Vincent Kalkman is tijdens het NK 100 kilometer in Winschoten als zevende geëindigd in een persoonlijk record van 09:22:53. Door het warme weer moesten van de 93 deelnemers, er 49 de wedstrijd staken. De Warmonder Kalkman heeft zich met zijn tijd rechtstreeks geplaatst voor de 120 kilometer van de Zestig van Texel, gehouden op Tweede Paasdag. Dat is een ultrarun die één keer in de twee jaar gelopen wordt op het Waddeneiland.


Wielrenner op podium

Sassenheim n Bij Wielervereniging Swift uit Leiden wordt van maart tot en met september iedere dinsdagavond een open wedstrijd georganiseerd. Er wordt gereden in twee categorieën: de A- en de B categorie. Per wedstrijd wordt aan de hand van de uitslag een klassement opgemaakt. Aan het eind van het seizoen wordt het eindklassement opgemaakt. Marcus Latten, wielrenner uit het team Wielinga Juweliers/Acanthus/Zandbergen eindigde als tweede in het eindklassement (rechts op de foto). Rijnsburger Joris Zandbergen ging er met de winst in het eindklassement vandoor.