De gasten van de Zonnebloem Warmond genieten na afloop van de viering van een lekkere lunch. | Foto: pr.
De gasten van de Zonnebloem Warmond genieten na afloop van de viering van een lekkere lunch. | Foto: pr. Foto: pr.

Viering in de bloemen

Warmond n Een aantal Warmonders bezocht vrijdag de oecumenische kerkdienst in de Protestantse kerk. De kerk was speciaal voor deze gelegenheid versierd met prachtige Zonnebloemen, van de bloemenkwekers Heemskerk en Does.

De Warmondse afdeling van de Zonnebloem organiseerde de jaarlijkse bijeenkomst in het kader van de Ziekendag die in De Week van de Zonnebloem wordt gehouden. De dienst werd geleid door Pater Spruit en dominee van Welie-Kaai. Het Matthiaskoor, onder leiding van dirigent Marinus Links en pianiste Maria Meeuwenoord, liet zich van haar beste kant horen. De viering werd afgesloten met prachtig orgelspel, op het restaureerde Lohmanorgel, door Henny Visser.


Een groet aan veteranen

teylingen n Stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek houdt 13 oktober het concert: Saluut! Een groet aan de veteranen, uitgevoerd door de Fanfare Bereden Wapens van de Landmacht en de zangeres Renee van Bavel. Het concert vindt plaats in Noordwijk in theater de Muze aan het Wantveld 2. Er zijn optredens om 15.00 uur en 20.00 uur. Voor veteranen en hun partner is de voorstelling gratis. Voor overige belangstellenden is de toegangsprijs 10 euro. Dit bedrag komt ten goede aan het Veteranen Ontmoetingscentrum in de Duin- en Bollenstreek aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Na afloop van de avondvoorstelling zal de UN draag insigne Nobelprijs worden uitgereikt. Veteranen die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen dit kenbaar maken via: Stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek info@vocdb.nl of 06-53155589. Meer info: www.veteraneninstituut.nl.


Inschrijving Kern met Pit

Teylingen n Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt; van een gemeenschappelijk moestuin tot educatieve natuurroute. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk. Als dat is gelukt, ontvangen de deelnemers het predicaat Kern met Pit en 1000 euro, te besteden aan het project.Dit jaar start de inschrijving op 1 september via www.kernmetpit.nl.


Gouden Zonnebloemspeld

Voorhout n Elk jaar bedankt de afdeling Voorhout van de Zonnebloem de vrijwilligers voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar. Speciaal aan deze bijeenkomst was het feit dat Hannie van Wieringen haar 25-jarig jubileum als vrijwilligster vierde. Van Wieringen heeft niet alleen jarenlang gasten bezocht en hulp verleend, maar ook geregeld geassisteerd bij activiteitenvan de Zonnebloem. Voor die inzet is zij bedankt met lovende woorden, bloemen en met een gouden speld met oorkonde die werd uitgereikt door de voorzitter van de Regio Bollenstreek.

Hannie van Wieringen ontvangt de Gouden Zonnebloemspeld voor 25 jaar vrijwilligerswerk. | Foto: pr.